Foto: Synne Nilsson

I dag slipper heavy metal bandet HJELVIK sin andre singel og sangtekst-video "Helgrinda" fra det kommende albumet Welcome to Hel som lanseres 20. november 2020 på Helmet Fire Records i Norge og Nuclear Blast i resten av verden.

HJELVIK er det nye solo-bandet til eks-Kvelertak frontfigur, tekstforfatter og medgrunnlegger Erlend Hjelvik. Under Erlends fartstid i bandet nøt bandet stor suksess der de vant fire Spellemannspriser og turnerte verden rundt med storheter som Metallica, Slayer og Ghost. Erlend forlot bandet i 2018 og har brukt de siste to årene på å skrive musikk og skape HJELVIKs første solo album.

Videoen for "Helgrinda" er skapt av den talentfulle multikunstneren Costin Chioreanu som tidligere har skapt videoer for band som At the Gates, Sigh og Napalm Death.



Erlend Hjelvik sier: "Helgrinda er en av mine personlige favoritter fra albumet og er sunget på norsk. Det er en av de mer black metal inspirerte låtene fra albumet så det føltes naturlig å skrive teksten på morsmålet. Sangteksten dreier seg rundt gamle skandinaviske begravelsesriter og beskriver en skjebnesvanger reise til den norrøne underverdenen Hel."

LES OGSÅ: «North Tsar» er første låt ut fra det nye solo-bandet til den tidligere frontfiguren i Kvelertak

HJELVIKs første solo-album Welcome to Hel er spilt inn i Hallowed Halls i Portland, Oregon, USA, tatt opp og mikset av Justin Phelps (Joe Satriani, Poison Idea, Slough Feg) og til slutt mastret av Alan Douches (Mastodon, Baroness, Kvelertak). Albumet inneholder gjesteopptredener av Matt Pike (High on Fire, Sleep) og Mike Scalzi (Slough Feg). Den legendariske Joe Petagno som fra før er kjent for sitt arbeid med Motörhead og Led Zeppelin har designet HJELVIK logoen og skapt omslagsverket til Welcome to Hel.