Foto: Therese Wangberg

Etter den ekstraordinære responsen etter streamingeventet i juli, får publikum enda en sjanse til å oppleve "Idiot Prayer: Nick Cave Alone at Alexandra Palace" når den treffer kinoer over hele verden fra 5. november. I Norge blir den satt opp på Vega, Ringen og Odeon Nydalen i Oslo, samt i Tromsø, Trondheim, Bergen, Tønsberg og Asker. Kinoversjonen av denne bemerkelsesverdige og svært overbevisende filmen blir etterfulgt av et album den 20. november.

"Idiot Prayer: Nick Cave Alone at Alexandra Palace" ble spilt inn i juni 2020 i et England, som så smått kom tilbake fra lockdown, og ble unnfanget som en reaksjon på isolasjonen og innesperringen de foregående månedene. Det som egentlig bare skulle være et online-event, blir nå tilgjengeliggjort som en kinofilm som en utvidet versjon, med 4 usette fremføringer.

2 uker senere, den 20. november, blir musikken sluppet som et dobbeltalbum ved samme navn, med alle 22 låtene fra den orginale filmen, på vinyl, CD og streaming.

På "Idiot Prayer" spiller Cave sangene sine alene ved flygelet, i en sjelden, nedstrippet versjon, fra tidlig Bad Seeds og Grinderman, helt frem til det siste Nick Cave & The Bad Seeds "Ghosteen". I dag slipper han «Euthanasia» som ikke er gitt ut tidligere.