Denne uka ble den åttende musikkvideo-konkurransen ved Bergen Internasjonale Filmfestival (BIFF) avholdt. Dette er fjerde gang de samarbeider med Vill Vill Vest.

- Vi synes det er viktig å gi musikkvideoer den oppmerksomhet de fortjener ved å vise dem frem på stort lerret i en kinosal, kommenterer Lillian Santos Herberg, som jobber for BIFF:

Synger bl.a. om verdensøkonomien

I tillegg til en stilig video fra The Musical Slave var det også sterke bidrag fra Sassy009, Mugisho x Willy, Sports Team og Gabrielle. Undertegnede synes også at Sassy 009 sin lekne musikkvideo satt til en ishockeyarena var kreativ.

Vinneren på årets festival var The Musical Slave med videoen "They can't stop you", regissert av Kristin Vollset. The Musical Slave er også Vollset sitt alias som musiker. Sangene hennes handler om kjærlighet, naturen og verdensøkonomien. På BIFF mottok hun en pris på 10 000 kr gitt av BIFF og Vill Vill Vest. I årets musikkvideojury satt Ingrid Haug Erstad, Bergen Assembly, Sondre Lerche, musiker og Daniel Mariblanca, Carte Blanche  Juryen vektla blant annet at The Musical Slave sin video kan styrke musikk og samfunn, og den har også evne til å bevege folk.


 
Bredt program på BIFF

Filmfestivalen BIFF hadde som vanlig et bredt og vidt program, som strakte seg fra 8 til 18.oktober. Vanligvis har festivalen markert seg positivt med sine musikkdokumentarer.  I år var det kun tre; Mogul Mowgli, Billie og Other Music. Førstnevnte handler om en pakistansk-ættet rappmusiker, som etter blir kronisk syk på besøk hos familie i London, og må muligens kansellere en viktig USA-turne. Dette gir han tid til å reflektere over livet sitt. Sistnevnte er en dokumentar om den ikoniske jazzartisten Billie Holiday (1915-59) og sistnevnte en interessant tankevekkende dokumentar om den siste platebutikken i New York City. Den stengte dørene i 2016. Filmen beskrives som "en sjarmerende dokumentaren er en bittersøt nostalgitrip om platebutikkenes storhetstid og en viktig påminnelse om betydningen av fysiske møtesteder."

Les mer på BIFF.no