Foto: Frode Fjerdingstad

Høsten blir bedre med ny musikk fra en av landets mektigste stemmer. Singlen «Run Away» kommer 30. oktober og er første smakebit fra EP’en «Roses of Neuroses» , som slippes 12. februar.

Massivt, melankolsk og elegant er ord som ofte befinner seg ytterst på tungen når man skal beskrive Sivert Høyems musikk, og singelen «Run Away» er heldigvis intet unntak, lover pressemeldigen.

Her er det ikke snakk om minimalistisk enkelhet, men snarere full øs av både trommer, deilige gitarer, klang og Høyems desperat vakre stemme. Også lyrisk, skraper ikke teksten i overflaten, men dykker snarere direkte ned i kjernen av livet, med tekstlinjer som:

How I long to get away
I felt so lost today I almost prayed
The children needed someone to go out with
But I was still a child and stayed inside
And we all cried

«Run Away» ble spilt inn under en intensiv arbeidsuke jeg hadde sammen med backingbandet mitt i september», forteller Høyem

«Vi tok et par-tre tagninger av låten med alle i rommet, og det var minimalt med pålegg etter det - Jeg har stor tro på å beholde så mye av det rå og umiddelbare i musikken som man kan, og jeg liker å jobbe raskt», fortsetter han.

Det var fem år siden sist vi var i studio sammen, og den siste tida har alle vært mer isolerte enn de pleier å være, eller strengt tatt har godt av. Det var fantastisk å komme sammen å spille igjen, det var den vibben jeg fikk fra alle.

Selv om låten ble skrevet for noen år siden, og ikke har noe med korona-karantene å gjøre, føler jeg den beskriver noe av det i alle fall jeg har følt det siste året», avslutter han.

Run Away er co-produsert av Christer Knudsen.

Høyem har gjennom flere tiår opparbeidet seg en posisjon som en av landets mest bunnsolide låtskriver og frontfigurer, både med nylig gjenforente Madrugada, og på egne ben.

Ett av mange høydepunkter i solokarrieren var da han i 2016 inntok amfiteateret Herodeion på Akropolis i Athen. På to utsolgte kvelder, spilte Sivert og bandet hans for tilsammen ti tusen greske fans i det to tusen år gamle amfiteateret.

Uansett konstellasjon er Høyem er en artist som i form av sin kraftfulle stemme og fengslende tilstedeværelse på scenen, fanger publikum enten det er alene med gitar, eller med sitt faste band, bestående av noen av landets aller dyktigste musikere.

I kjølvannet av singleslippet, legger på Sivert ut på en helt spesiell høstturné, der publikum får anledning til å oppleve gamle og nye låter i sin pureste form, direkte fra mannen som skrev dem, kun akkompagnert av sin egen gitar.

Dette er første gang Sivert turnerer helt alene siden 2012. Se alle konsertene her