Det blir en skikkelig rundtur i vår label-presentasjon denne gangen. Vi skal via Oslo-baserte Fysisk Format innom Haugesund og Bergen, før Timewarp fra den greske hovedstaden, Athen, bringer oss til Kroatia, Nederland og Canada.

Fysisk Format
I kjelleren til platebutikken Tiger i Oslo finner vi butikkens forlenga arm, labelen Fysisk Format. Ildsjelene i plateselskapet teller verken antall hits eller utgitte album, men er opptatt av mangfold, kvalitet og et ønske om at utgivelsene skal berøre lytterne. Sentralt i både butikken og labelens katalog, er band og artister innen spesielt hardcore, indie og DIY-bevegelsen.

- Det er altfor mange som mener det samme, så vi prøver å rendyrke vår greie og sette vår egen agenda. Men god musikk er god musikk uansett sjanger, så det hender vi skeier ut, sier Kristian Kallevik i Fysisk format til Musikknyheter.no og påpeker samtidig:

- De sjangrene vi føler nærest tilknytning til er punk/hardcore, indie og eksperimentell musikk i ymse varianter.

Kallevik forteller at labelen primært har to innganger til hvordan de oppdager nye band.

- Enten fysisk over disk ved at man kjenner folk fra sjappa. Det kan være stamkunder, bekjente eller folk vi allerede jobber med som starter nye band eller tipser om venners band. Eller det kan være ved at folk sender oss epost. Vi hører på alt og diskuterer høylytt, men ender som regel opp med å signere de som tar kontakt fysisk.

Ifølge Kallevik er aktiviteten hos Fysisk format stor.

- Vi holder dønn jevnt trøkk nå med fire-fem utgivelser i halvåret, pluss singler og småknask. Nå har vi akkurat annonsert nye skiver med Hilma Nikolaisen, Heave Blood and Die, Misty Coast og Føkkefjord, sier han.

Les mer om labelen her

Hør spilleliste fra Fysisk Format her:Nevnte Misty Coast er et drømmepop-band fra Bergen som består av Linn Frøkedal og Richard Myklebust (The Megaphonic Thrift). Duoens selvtitulerte debutplate fra 2017 fikk Spellemannpris-nominasjon, oppfølgeren Melodaze kom i 2019, og nylig slapp de singelen In a Million Years fra sitt kommende album, When I Fall From the Sky.

Les mer om bandet herÅrabrot er et prisvinnende band fra Haugesund som spiller støyorientert post-punk. Bandet har en rekke album- og EP-utgivelser bak seg, og har mottatt strålende tilbakemeldinger fra musikkritikere her hjemme og i utlandet.

Les mer om bandet herBlood Command er et punkrock-band fra Bergen. Bandet albumdebuterte i 2010 med Ghostlocks, som de også ble nominert til Spellemannsprisen for, og fikk svært oppløftende respons fra kritikere og skribenter på oppfølgeren, Funeral Beach. Så gikk det fire år før bandet ga ut Cult Drugs, og tidligere i år slapp de singelen Saturday City.

Les mer om bandet herTimewarp Music
Timewarp Music fra Athen, Hellas, ble starta i 2004 av Angelos 'Timewarp' Stoumpos. Labelen spesialiserer seg på moderne elektronisk musikk av nu-sjangre innen funk, disco og jazz, men utgir også dub, reggae, breakbeat, blues og freestyle.

- Hovedmålet vårt er å gi ut god musikk som er friskt og en anelse annerledes. Vi fokuserer på elektronisk musikk som er organisk og som i komposisjonene utføres med ordentlige instrumenter. Vi kaller det en hybrid og forsøker alltid å finne balansen mellom moderne elektronika og bruken av instrumenter, sier Stoumpos til Musikknyheter.no.

Men:

- Det aller viktigste for oss er at musikken er bra og har noe interessant ved seg. At den formidler en historie med riktig smak og stil.

Produsentene i Timewarp-familien kommer fra hele verden, og den greske labelen kan skryte av rundt 50 hovedartister og over 200 remixer. Timewarp var en av de første uavhengige plateselskapene som satsa på digitale utgivelser. Stoumpos forteller at han tidligere brukte å snoke rundt på internett, deriblant My Space, for å finne nye og interessante artister.

- Det var da vi starta for 15 år siden. I dag har vi alle flytta oss til Soundcloud. Dessuten mottar vi en del demoer fra band og artister. I løpet av åra vi har drevet på, har Timewarp utvikla seg til å bli et kollektiv og en mer etablert label. Vi har på den måten opparbeida oss flere faste artister som vi utgir musikk med, sier han og fortsetter:

- Personlig savner jeg den tida da jeg gravde urørt grunn for å finne noe nytt, men de gode nyhetene er at det fremdeles dukker opp kvalitetsmusikk på dørstokken.

Blant mange prosjekter som er på vei ut døra, trekker Stoumpos blant anna fram det nye albumet til Funky Destination, Roots People. Og:

- Jeg må legge til at vi har nye spennende singel-remikser på gang og et dobbeltalbum av Theory of Revolution. Dessuten kompilasjoner innen freestyle og funk, og nyutgivelser fra Vito Lalinga, JazzProfilactika og Sampleheadz.

- Og på vår underlabel, Kraak Records, slipper vi ny musikk med blant andre Ted Ganung, Voodoochild, mCurtis og Medras, sier han.

Les mer om labelen her

Hør utvalgte låter fra Timewarp her:Bak Funky Destination står den kroatiske produsenten Vladimir Sivc. Ikke overraskende er stilen funk-basert, men også med et mål om å skape et vilt og fengende lydbilde. Vi velger her å trekke fram Power of Soul, det femte albumet i rekka og som ble utgitt i februar i år. Timewarp omtaler utgivelsen som om «northern soul møter western blues». Eller: «Funk to the bone».

Les mer om artisten herNederlenderen Niles Philips lager fete breaks og beats i kombinasjon med lekre basslinjer og funky gitarakkorder. Han har flere utgivelser å vise til, og er nok en slager på mange dansegulv. Hans siste EP, Herd Rise & Cherish fra 2019, er en samling på fire låter som er litt mer nedpå enn for eksempel 2011-EP-en, Snobs & Robbers.

Les mer om artisten herAfternoons in Stereo er et prosjekt av Greg Vickers fra Ontario i Canada som utforsker en psykedelisk blanding av jazz og funk, bossa og breakbeats. AiS debuterte i 2004 med Arual Pleasure og havna på Timewarp med sin fjerde utgivelse, The Silence Between Phrases (2010). Deretter har det blitt flere album, EP-er, låter og remixer. Echo Valley (2016) er AiS sin sjette utgivelse, og på dette albumet males det fram et fargerikt og svevende lydbilde som vil vokse på lytteren etter flere gjennomlyttinger.

Les mer om artisten her