Det er ikke lenge siden Darling West slapp sitt kritikerroste fjerdealbum, «We’ll Never Know Unless We Try», men grunnet pandemi og avlyst turné, hadde Mari og Tor Egil Kreken plutselig en god del tid til overs. Denne har blitt brukt til å oppholde seg i studio sammen med deres faste makkere, Thomas Gallatin og Christer Slaaen, og ut har det kommet et knippe tolkninger av noen av låtene som har surret og gått på stereoen til musikerparet de siste årene.

Sier bandet selv: Vanligvis har vi ikke så mye tid til rådighet for å bare kose oss i studio, men da pandemien slo inn for fullt så vi vårt snitt til å tilbringe noen dager i et litt nytt territorium sammen med våre gode venner Christer Slaaen og Thomas Gallatin.

Vi valgte tre gode låter – fra tre forskjellige tiår – som vi har dratt inn i Darling West-universet, men som også er godt forankret i referanser fra nåværende favoritter som Ethan Gruska og Khruangbin.

Nå slipper de «Don’t Start Now», som er deres tolkning av monsterhiten til Dua Lipa , og som kjent er skrevet av norske Caroline Ailin.Dette er nok et resultat av at vi har sittet i studio og lekt litt med forskjellige coverlåter. Når vi nå plutselig fikk så mye tid til over, inviterte vi bandkollegaene våre, Christer og Thomas, over til studio for leke litt uten å ha så mye press på oss. Det å skulle ta en låt og endre den fra et helt spesifikt musikalsk landskap over til noe annet, er både lærerikt og morsomt. Samtidig så er ikke musikken din egen, så har du en frihet du ikke har når du har laget låta selv. Tor begynte å spille et slags ørkenblues-riff på banjoen her, Christer la seg på bare på det, og så falt alt sammen på plass.

«Interpretations» har blitt et nydelig produkt, som viser et band som utforsker og setter sitt preg på andres låter. Det er ingen enkel jobb å skulle gjøre om på andre artisters ferdige komposisjoner, men Darling West treffer klokkerent med sine tolkninger.

«Don’t Start Now» slippes på alle plattformer via Jansen Records 6. november.