Foto: Per Ole Hagen

Uriah Heep-keyboardist Ken Hensley er død 75 år gammel etter kort tids sykdom. Han var et sentralt medlem i det britiske rockebandet fra 1970 til 1980.

Musikeren sovnet inn fredelig onsdag kveld med kona Monica ved sin side. En privat begravelse vil bli avholdt for ham i Spania.

- Det er med stor sorg vi kunngjør at Ken Hensley, tidligere Uriah Heep-vokalist, låtskriver og multiinstrumentalist, gikk fredelig bort 4. november etter en veldig kort sykdom, heter det i en uttalelse fra manageren hans.

Hensley var en av de viktigste musikerne i det siste halve århundret. Hans arbeid med Uriah Heep på 1970-tallet bidro til å gjøre bandet meget innflytelsesrikt.

Han samarbeidet også med band som Blackfoot, W.A.S.P. og Askepott, samt å bygge en meget vellykket solokarriere. Han står bak klassikere som Lady In Black, Easy Livin ’, July Morning og Look At Yourself.

I 1965 dannet han bandet The Gods sammen med gitarist Mick Taylor, som senere ble medlem av The Rolling Stones. Senere medlemmer av The Gods var Greg Lake (senere King Crimson og Emerson, Lake & Palmer), John Glascock (senere Jethro Tull), Joe Konas, samt Paul Newton og Lee Kerslake som begge senere ble med i Uriah Heep.