Vi skal se litt nærmere på noen utvalgte rockeband fra labelen Rum Bar Records fra Boston, og mangfoldet hos norske Jansen Records (Ja.)

Jansen Records


Jansen Records holder hus i hovedstaden og ble starta av Erik Jansen i 2009. Labelen utgir musikk innen ulike sjangre, og har med åra utvikla seg til å bli blant landets mest anerkjente plateselskap. Et aldri så lite konglomerat ifølge Jansen selv.

- Men det er Jansen Records som er moderskipet, legger han til og fortsetter:

- Vi følte et behov for å sette litt forskjellige «merkelapper» på noe av musikken vi utgir. På den måten kan vi samarbeide med andre kreative krefter og utnytte flere synergier.

Derfor har Jansen Records de siste årene med gode medhjelpere starta flere underlabels.

- Black Pop Records fokuserer mest på sjutommere, punk og garagerock. Die With Your Boots On Records er i samarbeid med folka bak Die With Your Boots On Booking. Her jobber vi innenfor det brede spekteret av folk og americana. Pekula Records starta vi med produsent Erlend Mokkelbost for å jobbe med mer åpen musikk, sier han og:

- Det siste året har vi starta 9AM Records, hvor vi jobber med spennende unge norske artister. Her opererer vi først og fremst med singelformatet, og noen av artistene vi har gitt ut i år er Mall Girl, Paper Dog, Living Alma og Goofy Geese.

Labelen har en ambisjon om å bidra til at band og artister skal få økt oppmerksomhet, og suksess innen ulike uttrykk.

- Vi slipper musikk innenfor et ganske bredt spekter av sjangre, alt fra rock, psych til singer-songwriter, indiepop og elektronisk musikk, men føler at det er en rød tråd gjennom det vi jobber med, sier Jansen.

Hvordan Jansen og co oppdager nye band, varierer.

- Ofte kommer det via folk vi kjenner, produsenter vi jobber mye med som presenterer nye ting for oss, eller tipser om band og artister vi bør sjekke ut. Noen ganger fra noen som har sendt oss en demo på mail, og andre ganger ved at vi tilfeldigvis oppdager noe på en konsert som vi kicker veldig på, sier han og røper at det er mye spennende musikk i vente:

- Det kommer fantastiske plater fra Death By Unga Bunga og Orions Belte på Jansen Records, og Die With Your Boots On Records presenterer spennende debutanter i Embla & The Karidotters, samt Ole Kirkeng som ble annonsert denne uka, sier han.

Les mer om labelen her

Hør utvalgte låter fra Jansen Records her:Jansen Records har en mangfoldig og innholdsrik artistliste. Blant de mest spennende bandene hos labelen er definitivt Death By Unga Bunga. Kompisene fra Moss har gjennom hele 2010-tallet levert en rekke strålende utgivelser og uforglemmelige konsertopptredener. Her er garasjerock, psykedelia og powerpop i skjønn forening. 2018-utgivelsen, So Far So Good So Cool, oppsummerer bandets karriere på en ypperlig måte, og gikk også til topps på Musikknyheter.no sin kåring over årets beste norske album. Vi gleder oss til ny DBUB-skive!

Les mer om bandet herDarling West, med vokalist Mari Kreken og gitarist Tor Egil Kreken i fremste rekke, går i fotsporene til artister som blant anna Gillian Welch, Jason Isbell og legenden Gram Parsons. Oslo-bandet spiller kosmisk vestkyst-americana, og har siden debuten i 2014 opparbeida seg en stadig større og mer dedikert fanskare både her hjemme og i utlandet. I begynnelsen av 2020 ga de ut sitt fjerde album, We'll Never Know Unless We Try, som nok en gang beviser hvor bra Darling West behersker folk-sjangeren. Og nylig slapp de Don’t Start Now, en tolkning av Dua Lipas store hit skrevet av norske Caroline Ailin.

Les mer om bandet herLouien er artistnavnet til sanger og låtskriver Live Miranda Solberg (Silver Lining). En demo på Soundcloud førte Louien til både Øya og by:Larm, og responsen har vært overveldende så langt. Debutalbumet None Of My Words kom ut høsten 2019 og handler i stor grad som sorgen artisten opplevde ved farens bortgang. Albumet ble innspilt i Oslo med Øyvind Røsrud Gundersen som produsent, og blant anna Øystein Braut og Signe Marie Rustad som gjestemusikere.

Les mer om artisten herRum Bar Records


Rum Bar Records fra Boston, Massachusetts, har en fin blanding av unge og mer etablerte opprørske rockere i stallen. De fleste Rum Bar-utgivelsene befinner seg i løypa garasjerock, powerpop og punk.

Les mer om labelen her

Hør utvalgte låter fra Rum Bar Records her:The Connection fra New Hampshire ble i 2013 inkludert på en miks av Little Stevens Underground Garage, og har blitt sammenligna med blant anna Nick Lowe, The Kinks og Graham Parker. Bandets siste album, Wish You Success, kom i 2018 og var oppfølgeren til feelgood-utgivelsen Labour Of Love fra 2015.

Les mer om bandet herThe Lemon Drop Gang fra Tucson, Arizona, frontes av den energiske vokalisten Steph O'Halloran, og spiller melodisk punkrock. Eller som de sier selv: «We rock your face off.» Bandet har ved ujevne mellomrom lansert ny musikk, og slapp i midten av oktober det fartsfylte albumet, I'm Not The One!.

Les mer om bandet herThe Short Fuses fra Minneapolis, Minnesota, kom i høst med sitt første album på 15 år, Dawn Of The Deaf. Dette er drivende god rock´n roll med nikk til både MC5, Girlschool og The Hellacopters.

Les mer om bandet her