Foto: Jenny Berger Myhre

Pom Poko slapp nylig første singel fra oppfølgeralbumet til kritikerroste Birthday. Singelen "Andrew" hadde forhåndspremiere på BBC1 og NME, før den kort tid senere ble trukket frem som "Ukens Låt" på førstnevnte. Kort tid etter kom oppfølgeren "My Candidacy", før leadsingelen til albumet - "Like A Lady" nå slippes i dag. Albumet "Cheater" kan ventes 15. januar. Samtidig offentliggjør Pom Poko et knippe konserter i Skandinavia.

LES OGSÅ: System of A Down er tilbake!

Spellmann-nominasjoner, Gramart-stipendet, nominasjoner til Bendiksenprisen, Edvard-prisen og Nordic Music Prize, utsolgte konserter rundt om i Europa, spillelistinger på radiokanaler som BBC6, Triple J og flere, og ikke minst: en fantastisk mottakelse av debutalbumet Birthday som blant annet ble kåret til "Årets beste norske album" i Aftenposten. 2019 ble uten tvil virkelig året hvor Pom Poko slo igjennom.
Nylig slapp kvartetten første smakebitene fra oppfølgeralbumet til Birthday. Singlene "Andrew" og "My Candidacy" har allerede fått massevis av positiv oppmerksomhet og spillelistinger, og forventningene er store til albumet "Cheater", som kan ventes 15. januar.
Martin M. Tonne, gitarist i Pom Poko, forteller følgende om singelen og skapelsesprosessen:

- Like A Lady er en av de første låtene vi skrev til plata – vi begynte å skrive den på en hytte i nærheten av Oslo og gjorde den ferdig i Piemonte i Italia, hvor vi også begynte å spille den inn. Låta starta egentlig med en lang og jammete støyrockintro, men når det var på tide å spille den inn foreslo venn/tekniker/medprodusent Marcus Forsgren en mer rett fram, Breeders-grunge-aktig intro som vi digga, så vi gikk for den. Teksten til låta vokste sakte men sikkert fram ved å bare spille på låta sammen, og handler om hva en kvinne kan være og egentlig hva det kan bety å være kvinne. Like A Lady er vel en slags tribute til alle mulige forskjellige måter å være kvinne på!

Sammen med singelen "Like A Lady" offentliggjør også Pom Poko et knippe konserter i Norge, Sverige og Danmark som finner sted tidlig 2021. Europa-turnéer som vil bli offentliggjort om ikke lenge.

Byer og steder er som følgende:
22. januar – Parkteatret, Oslo – Norge
23. januar – Østsia, Kristiansand – Norge
23. januar – Bluebox, Grimstad – Norge
29. januar – Storsalen, Trondheim – Norge
30. januar – Terminalen, Ålesund - Norge
5. februar – Kjøtt, Bergen – Norge
6. februar – Folken, Stavanger - Norge
26. april – Ideal Bar, København – Danmark
28. april – Plan B, Malmø – Sverige
30. april – Hus 7, Stockholm – Sverige
* Billetter er i salg fra 13. november. Alle konserter vil ta hensyn til restriksjonene som gjelder på konserttidspunktet.