Britiske Shame har blitt for norgesvenner å regne, etter suksessen med debutalbumet Songs of Praise har de spilt en lang rekke gigs her til lands, blant annet på by:Larm, Slottsfjell, Bukta og Øyafestivalen.

LES OGSÅ Det er noe på gang i Sør-London!

Nå annonserer de sitt andre album Drunk Tank Pink som slippes 15. januar via Dead Oceans / Playgorund, og slipper ny singel med musikkvideo.På deres kommende album overrasker britene med en musikalsk helomvending, fjernt fra den opprørske postpunken som gjennomsyret førstealbumet. Med Drunk Tank Pink tar kvintetten ett stort steg inn i en ny og eventyrlig æra. Det kreative skiftet ble fremdyrket av turnéstopp, bandets første pause siden gjennombruddet som gjorde dem til et av Storbritannias mest hyllede, nye band.

Å for første gang siden de begynte å spille måtte venne seg til et vanlig liv hjemme uten konsertplaner, gikk hardt inn på bandet. Etter destruktive forsøk på å selvmedisinere vekk tristessen innså frontmann Charlie Steen at det var på tide å skifte fokus og heller fokusere på selvrefleksjon. Han barrikaderte seg inn på et rom farget i samme rosa som brukes i fyllearresten, derav albumtittelen, for å tenke og skrive. Gitarist Sean Coyle-Smith henga seg til en lignende prosess. Med inspirasjon fra sine favorittband og mye eksperimentering skapte han nye verk krydret med panikk og intensitet som endte i bandets nye album.