Foto: Marte Vike Arnesen

Historien ligner på den fra 2013. Småbarnsmødrene sitter ved sine pianoer på hver sin side av Oslo og skriver. De sender hverandre melodier og tekstbiter, og etter en heftig meldingsutveksling har en ny låt tatt form. Forskjellen er at denne gangen er det ikke en hektisk hverdag som holder dem fra hverandre, men smittevernhensyn og global pandemi. Sist var resultatet «Vi feirer jul», duoens egen indie-julehit med godt over en million avspillinger på Spotify. I år går de mørketida i møte med helt ferske «Mens alle sover», en låt sterkt preget av tiden vi lever i.

— Vi hadde som vanlig ingen overordnet plan, men når vi skriver sammen oppstår det av og til en intens flyt som tar overhånd, selv om vi ikke en gang befinner oss i samme rom. Vi hadde ikke diskutert tema overhodet, men grunntonen var med ett helt klar og tydelig for begge, og låten ble til i løpet av halvannen time, via sms. Den handler om å være våken om natten med sine egne - av og til hele menneskehetens - bekymringer i hjertet, og å kjenne den mørke årstiden feste grepet. Vi lever i en skrøpelig tid der ensomhet vokser, frykt dyrkes og fellesskap forvitrer. Det kan være vanskelig å se for seg den trygge fremtiden vi en gang tok for gitt. Derfor handler teksten også om å holde fast i håpet om en ny dag, kanskje til og med en god en. Vi følte for å utgi noe som kan være til trøst, både for oss selv og dem som ellers måtte trenge det. Forteller Marte og Charlotte.



«Mens alle sover» er produsert av Jonas Lie Theis, Charlottes mangeårige kapellmester, og Morten Martens, som bl.a. produserte Martes siste album “Ringer i vannet”. Gunnar Sæter (trommer), Morten Martens (bass), og Michael Aadal (gitar) er alle en fast del av Marte og Charlottes live jule-/vinterbesetning, de gjør i år en miniturné:

Krøsset i Oslo 10. desember

Buen i Mandal 11. desember

Kick Scene i Kristiansand 12. desember