Listen over de mest populære musikkvideoene i 2020 toppes av den amerikanske rapperen Future, som har tatt med seg Drake på låten «Life is Good». Og rap ser ut til å ha vært i vinden blant nordmenn i året som har gått, for på 2. plass ligger Future’s sjangerkollega og landsmann 6ix9ine med låten «Gooba».3.-plassen er også en rap. Skuespiller og moromann Herman Flesvig har gjort stor suksess med NRK-serien «Førstegangstjenesten», der vi er blitt kjent med en rekke rollefigurer. Én av dem, Ola Halvorsen, har gått rett hjem hos det norske folk, og YouTube-publikummet har tydelig latt seg underholde av hans selvkomponerte rap «Haugenstua», som er en hyllest til rollefigurens hjemsted.


De mest populære musikkvideoene på YouTube i 2020:


1. Future - Life Is Good (Official Music Video) ft. Drake


2. 6IX9INE- GOOBA (Official Music Video)


3 Haugenstua - Herman Flesvig


4. TIX - Kaller På Deg (Paradise Hotel)


5. Victor Leksell - Svag (Lyrics)


6. eMMa - Million (Official Music Video)


7. Cardi B - WAP feat. Megan Thee Stallion [Official Music Video]


8. Åge Sten Nilsen & Carina Dahl - Så Ekte Nå


9. Eminem - Godzilla ft. Juice WRLD (Dir. by @_ColeBennett_)


10. TIX - Karantene (Musikkvideo)


Nordmenn ser også mye annet på Youtube som ikke er musikkvideoer. Vi har ledd av «Songar frå nyheitene», fått et innblikk i livet på Haugenstua og lært om korona. Men mest av alt har vi nynnet og vrikket til Victor Sotberg.

For nok en gang er det sangen som fronter NRK Supers vennskapskampanje BlimE! som har vært mest populær på YouTube. Youtuber Victor Sotbergs låt «Ser deg» nærmer seg tre millioner visninger.

– Det er jo fantastisk at det viktige budskapet i denne kampanjen år etter år får så bred appell. Særlig i et så spesielt år som 2020, der vi i lange perioder har måttet begrense vår sosiale omgangskrets, så er det tydelig at nordmenn har funnet et lyspunkt i dette herlige initiativet, sier Andrea Lewis Åkerman, fungerende kommunikasjonssjef i Google Norge.Tidligere Norske Talenter-vinner Angelina Jordan har også markert seg kraftig i 2020, både overfor et norsk og internasjonalt publikum. Da 14-åringen i starten av året deltok i spesialutgaven «America’s Got Talent: The Champions» og konkurrerte mot tidligere vinnere av konkurransen fra flere andre land, gikk det ikke upåaktet hen her hjemme. Tolkningene hennes av klassikerne «Goodbye Yellow Brick Road» og «Bohemian Rhapsody» foran Simon Cowell & Co har inntatt 2.- og 4.-plassen på årets toppliste.

Erna-remix slo an

Koronautbruddet har også satt sitt preg på listen. I forbindelse med at statsminister Erna Solberg 12. mars i år informerte det norske folk om at Norge måtte stenge ned som følge av smittesituasjonen, skjedde opptrinnet som satirekanalen «Songar frå nyheitene» laget en remix av. Videoen har inntatt 3.-plassen på listen.

Også YouTube-lege Wasim Zahids kommentarer til Kari Jaquessons meninger om utbruddet av Covid-19 og Helsedirektoratets informasjonsvideo til barn og unge om koronaviruset er på topp 10-listen.

– Helt siden koronaviruset spredte seg til store deler av verden har YouTube lagt til rette for at viktig informasjon skal nå flest mulig, og derfor er det gledelig å se at også norske myndigheter både har utnyttet seg av plattformen og laget innhold som har engasjert mange nordmenn. Mange søker seg til YouTube for eksempel for å la seg underholde eller inspirere, men det er også en viktig plattform for informasjon og læring, sier Lewis Åkerman.