Denne artikkelen er et annonsesamarbeid med Emily Jack

Etter snart et år med å være flinke til å vaske hender og holde seg innendørs, så er det sikkert mange der ute som gleder seg til å komme seg ut å rulle i gjørma på festivaler igjen i 2021. Neste år byr på masse spennende festivaler, i forbehold om at restriksjoner blir fjernet på grunn av coronaviruset.

Ønsker du å være tidlig ute med å bestille billetter, så er de fleste populære festivaler her til lands ute med billetter som kan kjøpes nå. Skulle de bli utsatt eller avlyst, så ska vi også se på hvilke muligheter du har for å få tilbake pengene. Her har vi funnet 5 store festivaler i Norge som har mer eller mindre program og datoer spikret. Både de som er glad i pop, metall eller rock har masse å glede seg til i 2021 med store og kjente band som kommer på norgesbesøk.

Om du mer interessert i utenlandske festivaler, så har blant annet Roskilde og Tomorrowland et godt utvalg av spennende artister i lineup for 2021, så sjekk ut priser og datoer hos ticketmaster. Men husk å bruke kredittkort når du kjøper for ekstra sikkerhet angående avbestilling, i tillegg så kan det være lurt å bruke en VPN om det er forskjeller i pris fra land til land.


Inferno Metal festival

Med både Mayhem og Kreator på tapete i 2021, så blir Inferno helt garantert et trekkplaster for metal fans neste år. Over 40 hardtslående band har meldt seg på festivalen som går fra 1.- 4. April. Det er også bekreftet at headlineren fra 2020 Amorphis også er på plass, så da får ihvertfall fans muligheten til å se de neste år. Dagspass er på 800 kroner, mens billett for alle fire dager koster 2500 kroner hos Ticketmaster. Selv om datoen er så og si "spikret", så kan det fort bli forskyvelser av festivaler som kommer tidlig på nyåret.

Karmøygeddon

Karmøygeddon har holdt på siden 2004, og tiltrekker seg 4000 tilskuere hvert eneste år med stort fokus på spennende lineups metallfrelste liker. Metalfestivalen på Karmøya blir definitivt noe alle bør få med seg i 2021 fra 6.- 8. Mai, med en spennende lineup hver eneste dag å se frem til. Headlinere er Emperor, Skid Row, Vreid, og Eluveitie som selvfølgelig er på forskjellige datoer. Men prisene for å få med seg hele festivalen er ganske overkommelig på 1 700 kroner for 3 dagers pass, mens dagspass er på 850 kroner.

Tons of Rock

Festivalen ser ut til å bli en skikkelig retro- festival neste år med gamle gode klassikere som Europe, Faith no More, Scorpions, og selveste Deep Purple på tapeten. Skal du få med deg ett av disse bandene før de takker for seg for godt, så blir det nok ikke mange ekstra sjanser etter Tons of Rock neste år. Andre spennende band du kan se frem til å se på denne festivalen er Gojira, Bring me the Horizon og Dimmu Borgir. En av de mest kostbare Festivalene på listen, men definitivt en av den største rock opplevelsene i 2021 med en lineup hver eneste dag som vil trekke mange publikummere. Festivalen går fra 24. 26- Juni, og dagspass koster deg 1,220 kroner.

Øyafestivalen

Øyafestivalen er et stort trekkplaster for publikum hvert eneste år, og det var nok en stor skuffelse for mange at det ikke ble noe av festivalen i fjor. 2021 lover i hvert fall godt med en flott lineup av kjente artister som Bon Iver, Aurora, Michael Kiwanuka, og Kvelertak. Festivalen setter i gang i Tøyenparken den 10.- 14. August hvor du kan kjøpe billetter nå hos Ticketmaster. Dagspass er på 1,240 kroner, men vil du få med deg alle dagene så får du ukespass til 3,254 kroner.

Over Oslo

En spennende musikkfestival som alle bør unne seg en tur til i løpet av livet. Med en flott beliggenhet i Grefsenkollen, så får du en flott naturopplevelse i tillegg til en god musikkopplevelse, i hvert fall med årets lineup. Her kan du se frem til Timbuktu, the Cardigans, OnklP og Gabrielle som hovedtrekkplaster til neste års festival. Festivalen koster 995 kroner, og de som hadde billetter for fjorårets arrangement kan benytte denne istedenfor refusjon om de vil. Dato er satt til 16. juni 2021.

Unngå at pengene går tapt

På grunn av coronaviruset så er datoer ofte forskjøvet eller avlyst, så det er lurt å handle med den ekstra sikkerheten du får med kredittkort.
De fleste festivaler strekker seg langt for å tilbakebetale alle som har kjøpt billetter. Men er det slik at festivalen går konkurs eller andre omstendigheter hvor de ikke får mulighet til å refundere kjøpere, så er det ofte forsikringer på kredittkort som kan hjelpe deg. Har du også booket opphold på hotell i samme slengen, så er det viktig at du også bruker kort med reiseforsikring, men sjekk først om slike omstendigheter dekkes med ditt kort.