Foto: Jørgen Nordby

Oslo er en stille by om dagen, og av og til kan det føles som at du er den eneste som bor her. Det gjelder for så vidt hvor som helst, uansett hvor du bor. Sjur Lyseid er mannen bak The Little Hands of Asphalt, men han står også bak 2010-tallets ultimate Oslo-låt. Nå er han tilbake med en sang om samme by.

Little Hands of Asphalt ga i våres ut platen «Half Empty», som ble et nydelig avbrekk i en tid da pandemien nylig hadde brutt ut. Den fikk glitrende anmeldelser i både Dagsavisen, Klassekampen, Popklikk og Musikknyheter, og kronet det hele med terningkast seks i Aftenposten. Etter å ha gitt en av årets mest kritikerroste album til nå, er han igjen aktuell med singelen «I Oslo».

Låten ble i utgangspunktet skrevet av Magnus Askjer Lefsaker til hans band, Acres Wild, men sammen med Sjur skrev han en ny, og mer stillferdig tekst som plutselig gjorde den veldig aktuell. Den tar opp temaer vi alle kan kjenne på nå, og tar pulsen på stemningen på tampen av 2020 og i starten av 2021. Men mest av alt ser den positivt på å komme i gang med et år som bare kan bli bedre.

Sier Sjur selv: «Magnus' opprinnelige engelske tekst til denne melodiske perlen, skrevet i 2010 eller deromkring, var sterkt inspirert av det sentrale bildet i Paul Simons «The Only Living Boy in New York». Men da vi satt oss ned i hvert vårt hjørne av et nedslitt studio på Enerhaugen for å skrive en norsk tekst til den - i april 2020 - hadde dette bildet fått både en helt annen mening og en fornyet kraft.»

«Ettersom (det hersens) året gikk ble den ikke mindre kraftfull eller meningsbærende for noen av oss, den tok pulsen på det mange av oss følte, om usikkerhet, om rotløshet, ja til og med om ensomhet. Men først og fremst ble den en slags oppsummering, en låt som ser fremover og minner oss på at dette året etterhvert bare vil framstå som en merkelig boble i tiden, og at vi skal tilbake til det normale, hva nå enn det er. Med tiden.»