Foto: Frode Fjerdingstad


2021 starter godt, med ny låt fra Sivert Høyem. Låten «Devotional» er hentet fra Høyems kommende EP, som ventes 12. februar.

På sin nye singel «Devotional», viser Høyem oss atter en gang hvilken mesterlig låtskriver han er, og låten toppes med et musikalsk bidrag fra en annen norsk storhet, trompetist Nils Petter Molvær, som fargelegger den drømmende melodien med sin særegne sound.

- «Devotional» ble til i mitt gamle studio i Oslo i samarbeid med Christer Knutsen. Jeg sang og spilte gitar, mens Christer skrudde lyd og gjorde alt det andre, forteller Høyem.- Ettersom låta tok form hørte vi at det var plass til en ordentlig solo. Først tenkte vi at det skulle være en munnspillsolo, spilt av noen som kunne det. Så kom Nils Petter Molvær sitt navn opp, sikkert inspirert av The Blue Nile og deres bruk av jazz-trompet.

Hør mer fra Sivert: Madrugada-vokalisten slipper «Roses of Neuroses»

- Jeg møtte Nils Petter første gang med Per Eirik Johansen før en Madrugada-konsert i Amsterdam for 20 år siden. Det virket som om vi hadde noen av de samme musikalske referansepunktene, i alle fall når det kom til rock og pop, og jeg har lenge hatt lyst til å gjøre noe med ham. Han har en veldig distinkt sound som gir Devotional, og én annen låt på den nye EP-en, et stort løft, forteller han videre.

- Jeg har ikke inntrykk av at Nils Petter gjør veldig mange slike gjesteopptredener utenfor sin egen genre. Han er jo en av de fremste stilskaperne i moderne norsk jazz, med et stort navn ute i verden, så det er en ære for meg å ha ham med», avslutter Høyem.