I denne presentasjonen av labels skal vi innom norske Propeller Recordings og portugisiske Groovie Records. Vi kan by på dansbar pop og stemningsfull jazz blanda med psykedelisk og skranglete rock.

Propeller Recordings
Propeller Recordings omtaler seg selv som en liten label som gir ut stor musikk. Filosofien er enkel: Gi ut musikk som virkelig fortjener å bli hørt! Katalogen er variert og her finner vi blant anna band som Highasakite, Sløtface og Team Me.

- Vi er rett og slett en liten samling med folk som elsker masse forskjellig musikk. Det gjør det ekstra gøy å jobbe her, sier Oda Svendsby i Propeller Recordings til Musikknyheter.no.

- Vi leker oss med både pop, folk, rock og R&B om hverandre, så det gjelder å få samlet de rette følelsene for en artist og et musikalsk uttrykk, legger hun til.

Selv om Propeller Recordings prioriterer å jobbe med noen få utvalgte band og artister, er de også på utkikk etter nye å signere.

- Vi oppdager band og artister gjennom tips fra venner og bekjente, strategisk og ustrategisk lok på det store nettet, og andre sporadiske kanaler, sier Svendsby og kan røpe at 2021 ligger an til å bli et både variert og spennende år for labelen:

- Det hele kickstartes 22. januar med Lokoy sitt digge debutalbum. Jeg gleder meg også enormt til å lansere et par nye samarbeid og videreføre kjente og kjære artistprosjekter. Det er en del på tapeten, så vi skal ikke kjede oss dette året, understreker hun.

Les mer om Propeller Recordings her

Hør utvalgte låter her:Nevnte Lokoy er soloprosjektet til Sløtface-bassist Lasse Lokøy, og er elektronika-pop med dype bassganger, fengende synth-riff og veldreide rytmer. Artistens debutalbum slippes altså førstkommende fredag.

Les mer om artisten herBlant artistene på Propeller-laget finner vi også Thea Glenton Raknes, bedre kjent som Thea and The Wild. Hennes siste album, Ikaros fra 2018, er glimrende popmusikk og ble av blant andre Rolling Stone fremheva som ett av de ti beste albumene å strømme det året.

Les mer om artisten herBjørn Tomren er en spennende sanger og låtskriver innen alternativ country. Han har turnert som support for a-ha i USA, fått lovord fra Steve Earle og blitt sammenligna med The National og John Grant. Etter flere singler slapp Tomren, sammen med Åse Britt Jakobsen, i 2019 albumet Bad Science Fiction.

Les mer om artisten herGroovie Records
Groovie Records har base i den portugisiske hovedstaden, Lisboa. Labelen har siden 2005 gitt ut og distribuert kompilasjoner, relanseringer av sjeldne og oversette album, og henta fram ikke tidligere utgitte album med band og artister fra både hjemlandet og andre land.

Les mer om labelen her

Los Tones fra Sydney i Australia oppstod i 2013 av restene av band som Mother & Son, La Mancha Negra & Glitter Canyon. Debuten Psychotropic ble utgitt på vinyl via Groovie i 2014, og er ypperlig garasjerock med en touch av psych og surf.

Les mer om bandet herDara Puspita fra Indonesia spiller stødig ustødig rock´n roll og hadde sin storhetstid på 1960-tallet. I løpet av en toårsperiode (66-68) spilte bandet inn fire album. Groovie Records har samla dem alle i en utgave.

Les mer om bandet herThe Courettes er en garasjerock-duo med røtter fra Brasil og Danmark. Duoen er innom flere selskap, men slapp EP-en Dynamite på Groovie Records i 2019. Bandet spiller rock med et dryss av pop-preferanser fra 50/60-tallet, og leverer lydhør fuzzgitar, snerten vokal og energisk trommespill.

Les mer om bandet her