Foto: Knut Åserud


Da en skulderskade satte kjepper i hjulene for en profesjonell golfkarriere, fikk Fredrik Jullum tid til å satse mer på musikken. Han har allerede utgitt to singler fra sin kommende EP Implosion, som slippes i februar. Den første singelen Young Boy kom inn på «Indielista», «Indie Nation», «New Music Friday» og flere spillelister på Spotify. Andresingelen People Rush kom i oktober og fikk god rotasjon på flere norske radiokanaler. Nå står Passive-Aggressive for tur. Låten er et oppgjør med hvordan folk ofte går på akkord med seg selv for å passe inn. De aller fleste har kjent på hvordan det er å komme inn i et miljø hvor man egentlig ikke passer inn, men hvor man ikke føler at man har noe annet valg enn å finne en måte å takle det på. En forsvarsmekanisme. For Jullum har passiv-aggressivitet ofte vært løsningen - å godta ting med forakt, vise at man er uenig - men fortsatt være med på leken.
- Sangen handler om hvorfor man er passiv-aggressiv og hvordan dette ofte er en kortsiktig forsvarsmekanisme for å beskytte seg selv mot direkte konflikt. Men i stedet er det ofte med på å undertrykke din identitet. På et punkt vil begeret renne over, sier Fredrik Jullum. 

Med seg på laget har han Benjamin Giørtz (Kid Astray) som produsent og Cato «Salsa» Thomassen (Cato Salsa Experience, Madrugada, Sivert Høyem) som mentor og mixer, samt Jørgen Apeness (Thea & The Wild, Jimmy Smash, Sauropod) på trommer.