Robyn skal headline Bergenfest 2021 Foto: Oddbjørn Steffensen

Forige uke ble det offentliggjort at en av Europas største musikkfestivaler, Glastonbury, blir avlyst. Frank Nes er leder i Bergen Live, som arrangerer Bergenfest. Han regner det som lite sannsynlig at frafallet vil få andre festivaler til å følge etter.

– Glastonbury trekker 210.000 publikummere over fire dager, der majoriteten av publikum bor i telt på flere festivalcamper. Byggingen av festivalområdet
starter allerede i februar, inkludert flere kilometer med spesialkonstruerte gjerder som skal holde gratispassasjerer ute. De bygger rett og slett en festivalby som krever en helt annen planleggingshorisont, sier Nes i et intervju til Bergens tidende.

Likevel presiserer Nes at Glastonburys avlysing kan få betydning for hvilke artister som turnerer, da mange artister bruker Glastonbury som en ankerkonsert.

Foreløpig legger Bergen Live opp til at Bergenfest vil arrangeres omtrent som normalt.

– Vi jobber mot at det blir festival og flere storkonserter, konkluderer Nes. Rundt 1. april vil det endelige svaret ligge klart.

I fjor ble Bergenfest avlyst, og man åpnet for at publikum enten kunne få sine billetter refundert eller gjort gyldige samme dag i år. Programmet er foreløpig ikke fastsatt, selv om flere artister, deriblant Lars Vaular og svenske Robyn, er blitt offentliggjort. På sine nettsider understreker Bergen Live at man ikke er garantert at de samme artistene spiller på de samme dagene i år som i fjor, eller i det hele tatt spiller. Derfor vil de åpne for en ny refusjonsperiode for publikumere med billetter fra 2020 når det endelige programmet står klart.