Marilyn Manson på Sentrum Scene. Foto: Therese Wangberg

I går publiserte skuespillerinnen Evan Rachel Wood sterke anklager om seksuelle overgrep, samt fysisk og psykisk mishandling, mot musikeren Brian Warner, som er bedre kjent under artistnavnet Marilyn Manson. Fire andre kvinner har siden stått frem med samsvarende uttalelser om musikerens adferd, melder Vanity Fare.

Wood har tidligere fremlagt et vitneutsagn i den amerikanske kongressens justiskomitë, men valgte den gang å holde gjerningspersonens identitet skjult, av frykt for represalier. I går bekreftet hun på Instagram at gjerningspersonen hun omtalte i sitt vitneutsagn var Warner.

Woods anklager inkluderer at Warner skal ha groomet den 18 år yngre kvinnen gjennom hjernevasking og manipulering. Han skal også ha voldtatt henne mens hun var bevisstløs, torturert henne, og bundet henne mot sin vilje.

Wood og Warner offentliggjorde at de var i et forhold i 2007. I 2010 var de en kort periode forlovet, før forholdet tok slutt.

Loma Vissta avslutter samarbeidetSiden 2015 har Marilyn Manson eid rettighetene til sine nye album. De har imidlertid blitt distribuert gjennom det uavhengige plateselskapet Loma Vissta. Etter at Evan Rachel Woods anklager ble offentliggjort i natt, har plateselskapet avsluttet samarbeidet med umiddelbar virkning.

– I lys av de illevarslende anklagene fremlagt mot Manson av Evan Rachel Wood og andre kvinner, har Loma Vissta valgt å avslutte markedsføringen av hans nye album med umiddelbar virkning, skriver en representant for plateselskapet til Variety. – På grunn av den bekymringsverdige situasjonen vil vi heller ikke samarbeide med Marilyn Manson på fremtidige prosjekter, fortsetter vedkommende.

Mener anklagene er overdrevne– Mitt liv og virke har alltid tiltrukket seg kontrovers, men disse grusomme påstandene om meg samsvarer overhodet ikke med virkeligheten, begynner Manson i et tilsvar til anklagene på Instagram. Ifølge Manson har alle hans seksuelle forhold vært frivillige for begge parter.

– Uavhengig av hvordan, eller hvorfor, andre velger å fremstille det på en misvisende måte, er det sannheten, avslutter han.