Foto: Nesbø & Talle

Med 'Wild North West' er VREID tilbake til der det hele startet. Til røttene, mystikken, naturen og mørket. ­­­­­­­­Til stedet de dyrket frem sitt særegne sound før de seinere erobret verden med sin Sognametal. VREID annonser nå sitt niende album. Et konseptuelt verk, som slippes sammen med en helaftens film, laget for det store lerretet.

Når VREID ikke kunne turnere i verden, så inviterte de verden til Sogndal. Det er sagt at bandet sto for fjorårets mest spektakulære streaming-konsert når de fra Sognefjellet og konserten “Into the Mountains of Sognametal” spilte for over 140 000 publikummere fra mer enn 40 land. Som i et postkort av Theodor Kittelsen leverte de norgesreklame ingen visit-selskap kan måle seg mot. Det hele tonesatt av deres musikalske univers på hjemmebane. Fansen elsket det.

VREID definerer et nytt nivå av kommunikasjon med sine fans når de nå følger opp med film til albumet. Gjennom åtte kapitler blir vi med på en reise dypt inn i fjellet, til et mørkt sted der grensene mellom virkelighet og fantasi viskes ut og hvor døden konstant lurer bak.
Vakre fjell, dype fjorder, et nedlagt sanatorium og en av landets eldste stavkirker. Kulissene kunne ikke vært sterkere og mer treffende for VREID og deres historiefortelling.

Fiksjon og virkelige historier fra et levd liv



VREID oppsto i 2004 som en fortsettelse av WINDIR og det tragiske tapet av Terje ‘Valfar’ Bakken. Fansen ble med videre og stadig flere kom til Sognametal-legendene.

- Wild North West er historien om livet i seg selv og dets evige skygge: døden. Historien bygger rundt universet til vår fiktive karakter E, men den er nok like mye inspirert av mitt eget liv, VREID sitt liv og de hendelser som har inspirert meg gjennom årene. Om det er en sann historie eller fiksjon? Jeg må si begge deler, og noen ganger er det vanskelig å se forskjellen, sier grunnlegger og bassist Jarle Hváll Kvåle.

‘Wild North West’ er det mest ekstreme og intense arbeidet vi har gjort som band til nå. Vi går i selve dypet av VREID sitt DNA, og viser kombinasjonen av alt som har gjort oss til de vi er i dag og som utgjør ånden til Sognametal»



En hilsen fra fortiden



Som en hyllest fra fortiden og til den samme musikalske ånden er sangen “Into the Mountains”. Ideene til det denne låta ble skrevet tilbake i 2002 av Jarle ‘Hváll’ Kvåle og Terje ‘Valfar’ Bakken (WINDIR). Inspirert av disse ideene skrev Hváll låta «Into the Mountains» som inkluderer de originale demo-keyboardsporene fra 2002, innspilt den gang av Valfar i låta som nå er en del av albumet.

I 2021 vil VREID igjen invitere fansen til deres mørke, kalde og ville univers med en tydelig advarsel;

«Fra disse hjemsøkte fjellene kan ingen mennesker slippe unna. Velkommen til det ville nordvesten»

'Wild North West' slippes 30. april på Season of Mist.