Tre år, to barn, et hus på landet, en ny trommeslager og en pandemi etter forrige plate er omsider Oslo Ess tilbake med ny plate. Med sine fem foregående studioalbum, 11 antall radiosingler og et tusentalls
konserter bak seg i det ganske land skal det være nesten umulig å ikke kjenne lyden av disse rennesteinssjarmørene som har sparket opp dører/knust vinduer og smeltet hjerter rundt det ganske land siden gjennombruddet i 2010.

Tekstmessig slår bandet fortsatt fra fabrikkgulvet og oppover, og jakten på den store meningen og lykken fortsetter. Fortellerevnen til denne gjengen har fortryllet rockepublikum i over ti år nå, og på «Pønk, rock & harde kår» fortsetter bandet å skrive på sin karakteristiske personlige måte med låter om ekteskap, venner som mister foreldre, barn, ja rett og slett voksenlivet som banker på døren, og man kan nesten spørre seg om gjengen i Oslo Ess har blitt voksne.

LES OGSÅ: Se Oslo Ess sine topp 5 punkevideoer

«Pønk, rock & harde kår» representerer hele bredden av lyden av Oslo Ess de siste 11 årene og litt til. Plata spriker fra deres mest forseggjorte ballade noensinne i «Aldri se oss tilbake» til deres kanskje hardeste og raskeste låt til nå i den antifascistiske «Norge i dødt, hvitt og grått», selvfølgelig via deres kjente suksessoppskrift som har blitt beskrevet som en blanding av norske storheter som Raga Rockers og Jokke med et amerikansk sound alá Rancid, Social Distortion og (tidlig) Green Day som en rød tråd.



- Vi har skrevet så blekket spruter, det siste året og vi har egentlig jobbet med nytt materiale siden før vår nye trommeslager Eivinn Arctander engang hadde rukket å sette opp trommesettet. Han var sjukt godt forberedt da
han kom inn og kjemien og inspirasjonen var på plass fra første stund, forteller bandet.

OSLO ESS LIVE VÅREN 2021:

19.03 Skien Parkbiografen

20.03 Oslo Det Gamle Biblioteket

25.03 Stavanger Folken

26.03 Bergen USF Verftet

27.03 Fagernes Fagernes kulturhus

09.04 Hamar Festiviteten

10.04 Elverum Central Scene

16.04 Kongsberg Energimølla

17.04 Kristiansand Kick

23.04 Trondheim Byscenen

24.04 Steinkjer Vårt Hjem

30.04 Halden Brygga Kultursal

07.05 Ålesund Terminalen Byscene

08.05 Førde Larris Scene

14.05 Moss Verket Scene

15.05 Lillehammer Felix Pub & Scene