Foto: Julia Marie Naglestad

Monica Heldal slipper singelen "Wallowa Lake" 5. februar, som er første smakebit fra hennes kommende album "Ravensdale" som slippes 19. mars.

I et populærmusikalsk perspektiv er det lenge siden sist vi hørte fra Monica Heldal, gitaristen som lyktes med å skape en levende musikalsk legende lenge før hun albumdebuterte med "Boy from the North" i 2013. Det vanket Spellemannpriser, i sjeldent flertall, knallkritikker, og invitasjoner til store festivaler og turneer med store artister, spesifikt Ben Howard i Europa og uker på veien i USA med John Butler Trio. Suksessen fortsatte med oppfølgeren "The One in The Sun" som ble sluppet i 2016.

- Det var morsomme opplevelser å ha fått med seg, men jeg har aldri drømt om å bli noen stor stjerne, forskjellige ting gjorde at jeg fant ut at jeg trengte en timeout etter 2016, forteller Monica Heldal.

Det inkluderte at Monica hadde fått trøbbel med hørselen etter å ha stått i for høy lyd, pluss at hun i disse årene har rukket å få familie. Men dette har likevel ikke holdt henne borte fra selve musikken. Sakte, men sikkert har hun i samarbeid med gitarist og produsent Cato "Salsa" Thomassen utviklet og spilt inn sangene sammen med trommeslager Kenneth Kapstad (ex-Gåte, Motorpsycho) som er å høre på det etterlengtede tredjealbumet.

Første smakebit får vi med den utsøkte singelen "Wallowa Lake".

- Wallowa Lake er en innsjø i Oregon, USA, som jeg kom over da jeg leste historie om amerikanske urfolk. Teksten er lett inspirert av historie rundt denne innsjøen, blandet sammen med erfaringer knyttet til tidligere relasjoner, og mennesker man ikke har kontakt med lenger og husker fra en annen tid. Låten har vært med meg en stund og det er veldig stas at den nå gis ut, avslutter hun.