River er siste låt ut fra Dybdahl’s Cabin FEVER prosjekt. Da pandemien startet i mars bestemte Thomas og studiopartner/produsent Håvard Rosenberg seg rett og slett bare for å nærmest flytte inn i studio og bygge videre på platen FEVER (som ble gitt ut fredag 13 mars 2020) i påvente av mer normale tider og mulighet for å turnere platen.

Som vi alle vet (og føler) er vi fremdeles ikke der så FEVER blir lengre og lengre.

- River startet som en klassisk, nedstrippet soulballade, men vokste ganske kjapt ettersom potensialet åpenbar seg og det ble tydelig for oss hvilken liten perle vi følte vi satt på. Vi bestemte oss bare for å følge sangen hvor enn den tok oss. Vi bestemte oss også for å utvide horisonten litt og invitere nye folk i studio, forteller Dybdahl.

- Vi hadde, frem til da, gjort så og si alt selv på platen for å holde ting enkelt og effektivt i forhold til de forskjellige stadier av lockdown. Vi hadde lyst til å finne en spennende ny stemme å vise frem og Beharie hadde vært på radaren vår en stund etter at produsent Håvard tilfeldigvis hadde truffet han gjennom et annet prosjekt, sier han videre.

- Beharie (som heter Christian Roger Beharie) er, som meg, fra Sandnes og hadde begynt å få litt oppmerksomhet for sine låter, bl.a. Me And My Lonely, som både Håvard og jeg elsket! Hans stemme kledde låten utrolig godt og vi er supertakknemlig for at han ville være med.

- Piano ble spilt av Nikolai Eilertsen, min tidligere bandkollega fra The National Bank. Hans navn var rett og slett det første jeg tenkte på da låten begynte å ta form. Strykearrangementet ble skrevet av John Lilja (kontrabassist som spilte på mine første plater) og fremført av strykere fra Stavanger Symfoniorkester. Urfremføringen av River var som ekstranummer på den siste av 4 konserter med Stavanger Symfoniorkester i desember og satte på mange måter strek for et annerledes, urolig og vanskelig år, men vi er håpefulle og optimistiske for dette året og jeg er veldig stolt av å kunne presentere River for alle når vi nå slipper den 12. februar, avslutter Thomas Dybdahl.

Videoen til River er skutt og klippet av regissør Arild Østin Ommundsen, som Thomas jobber jevnlig med som komponist for. Sist samarbeid var barnefilmen Tottori! Som hadde premiere 6 august 2020. De grafiske elementene i videoen er laget av fotograf Johannes Worsøe Berg fra Stavanger, som også lagde sist videoen Hard Liqor.