Foto: GABRIELLE DUPLANTIER

Gojira har sluppet detaljer om deres etterlengtede nye album, FORTITUDE, som vil bli sluppet 30. april via Roadrunner Records. I går slapp bandet det kommende albumets første singel, “Born For One Thing,” som er tilgjengelig på alle strømmeplattformer og er akkompagnert av en musikkvideo regissert av Charles De Meyer, filmet i Frankrike og Belgia.«Born For One Thing» representerer en naturlig utvikling for det anerkjente Franske bandet, som nå spenner rustning på huden. De er hyperfokusert, men uhengslet. Konfronterende, og likevel fulle av medfølelse.

“We have to practice detaching ourselves from everything, beginning with actual things,”sier vokalist/gitarist Jo Duplantier om sangens anti-konsumeriske budskap, som var inspirert av tibetanske og thailandske filosofer han leste i sin ungdom hjemme i Frankrike.

“Own less possessions, and give what you don’t need away, because one day we’ll have to let everything go, and if we don’t, we’ll just become ghosts stuck between dimensions.”

Albumet er spilt inn og produsert av Joe Duplantier ved Silver Cors Studio, Gojiras hovedkvarter i Ridgewood, Queens, - og mixet av Andy Wallace (Nirvana, Rage Against The Machine).

FORTITIUDE er en samling av låter som oppfordrer menneskeheten til å forestille seg en ny verden – og så få det til å skje. Bandet la opprinnelig grunnlaget for FORTITUDE i fjor med overraskelsslipp av 2020-singelen “Another World.

FORTITUDE er Gorijas første album på fem år, og følger opp deres Grammy®-nominerte LP MAGMA fra 2016.

Gorijas høyt etterlengtede turnédatoer som support for Deftones har blitt endret for 2021. Sjekk ut datoene her

Tracklist:

“Born For One Thing”
“Amazonia”
“Another World”
“Hold On”
“New Found”
“Fortitude”
“The Chant”
“Sphinx”
“Into The Storm”
“The Trails”
“Grind”