I dag kom nyheten om at den franske elektronikaduoen Daft Punk gir seg, 28 år etter at den ble dannet i Paris. Nyheten ble sluppet visuelt i en 8 minutter lang video, kalt Epilogue.Daft Punk, som besto av Thomas Bangalter og Guy-Manuel de Homem-Christo, ga ut sin første plate i 1997. Den hadde navnet Homework og ga bandet stor suksess med singlene Around The World og Da Funk. Fire år senere kom oppfølgeren Discovery og det var rundt denne tiden at duoen begynte å opptre under robotkostymene dem etterhvert ble veldig kjente for. Den andre platen hadde sterke singler som One More Time og Harder, Better, Faster, Stronger.

I 2005 kom platen Human After All, etterfulgt av liveplaten Alive 2007 to år senere. Deretter gikk duoen til filmverden og laget soundtracket til filmen Tron: Legacy i 2010, før det tok helt av i 2013 med fantastiske Random Access Memories. Denne platen ble nærmest spilt i hjel av undertegnede, selv om Daft Punk egentlig lå ganske langt borte fra det jeg vanligvis hørte på. Platen ble også anmeldt til 9/10 her på Musikknyheter.no og den innenholdt det ene sterke sporet etter det andre.

Flere band og artister har allerede lagt ut om sine minner og inspirasjoner om og fra Daft Punk og duoen vil huskes som en av de virkelige store innen sin sjanger.