Foto: Julia Naglestad

Med drømmende piano, folky gitar og myk perkusjon, har The Northern Belle med singelen «No Rush» en oppfordring til lytteren: Forsøk å sette pris på reisen – og de du har rundt deg – mens du ruller mot destinasjonen din, uansett hva den skulle være.

Sanger og låtskriver Stine Andreassens beroligende og følelsesladde vokal løftes opp av smektende harmonier fra bandkollega i Silver Lining, Louien, mens folk-stjerna Siv Jakobsen bidrar med et vakkert gjestevers. Sammen forsterker disse slående stemmene sangens tematikk, som alle bør kunne relatere til.

«Låta handler om å ta vare på hverandre – men også om å være tålmodig og la tiden gå sin gang,» sier Andreassen. «Det føltes viktig for meg å dele denne sangen med noen jeg ser opp til musikalsk, spesielt etter at man har vært isolert såpass lenge. Å være sammen om noe, og å kunne trøste hverandre er essensielt.»

Et mer eklektisk lydbilde viser bandets stadige musikalske utvikling. Det tette samarbeidet med produsent og «ekstra-medlem» Marcus Forsgren er videreført, men nye impulser er også hentet inn via samarbeidet med, og innspilling i studioet til, Mikhael Paskalev. «No Rush» er produsert av Stine Andreassen, med både Paskalev og Forsgren som co-produsenter. Resultatet viser et band som med sine americana-røtter i bunnen, inkorporerer mer alternativ- og indie-elementer i musikken.

«No Rush» etterfølger The Northern Belles julelåt «(Dim Down) The Christmas Lights» og det kritikerroste 2020-albumet We Wither, We Bloom, som fikk skryt fra medier som Popmatters, Wide Open Country, American Songwriter, Cowboys and Indians, Musikknyheter.no og mange flere.



The Northern Belle lover mer ny musikk i 2021.