Foto: Julia Naglestad

Med drømmende piano, folky gitar og myk perkusjon, har The Northern Belle med singelen «No Rush» en oppfordring til lytteren: Forsøk å sette pris på reisen – og de du har rundt deg – mens du ruller mot destinasjonen din, uansett hva den skulle være.

Sanger og låtskriver Stine Andreassens beroligende og følelsesladde vokal løftes opp av smektende harmonier fra bandkollega i Silver Lining, Louien, mens folk-stjerna Siv Jakobsen bidrar med et vakkert gjestevers. Sammen forsterker disse slående stemmene sangens tematikk, som alle bør kunne relatere til.

«Låta handler om å ta vare på hverandre – men også om å være tålmodig og la tiden gå sin gang,» sier Andreassen. «Det føltes viktig for meg å dele denne sangen med noen jeg ser opp til musikalsk, spesielt etter at man har vært isolert såpass lenge. Å være sammen om noe, og å kunne trøste hverandre er essensielt.»

Et mer eklektisk lydbilde viser bandets stadige musikalske utvikling. Det tette samarbeidet med produsent og «ekstra-medlem» Marcus Forsgren er videreført, men nye impulser er også hentet inn via samarbeidet med, og innspilling i studioet til, Mikhael Paskalev. «No Rush» er produsert av Stine Andreassen, med både Paskalev og Forsgren som co-produsenter. Resultatet viser et band som med sine americana-røtter i bunnen, inkorporerer mer alternativ- og indie-elementer i musikken.

«No Rush» etterfølger The Northern Belles julelåt «(Dim Down) The Christmas Lights» og det kritikerroste 2020-albumet We Wither, We Bloom, som fikk skryt fra medier som Popmatters, Wide Open Country, American Songwriter, Cowboys and Indians, Musikknyheter.no og mange flere.The Northern Belle lover mer ny musikk i 2021.