Foto: Marthe Amanda Vannebo

I 2013 sang han om hun jenta han ikke kysset i bunnen av en lang bratt bakke. Siden den gang har han samla et band med rotløse musikere, forsterket uttrykket, og beskrevet akkurat den historien om igjen - og noe har skjedd! I «Svevde Høyt Der Oppe» går nemlig teksten slik: «Jeg husker vi kom til bunnen av en bakke, jeg husker åssen din munn smakte».

Dette er tredje låt ut fra plata «Da Himmelen Brant Var Alle Hunder Stille», som har utgivelse senere i vår. Den er som alle de beste rockealbumene produsert live i studio, med Erlend og bandet i en ring: Tell opp - Spill inn! Med nødvendige pålegg, som den dagen Erlend la på gitar og vokal og Marthe Amanda Vannebo filmet det hele i Nabolaget Studio hos Roar Nilsen. Videoen som tar oss med inn i studio hvor rocke-magien skapes slippes i forbindelse med singelen.De to første singlene ble omtalt som «nok en strålende låt» og «Ropstad viser igjen hvilken formidabel tekstforfatter han er» av Musikknyheter.

Forventningene til neste singel er høye, og låten leverer! Singelen «Svevde Høyt Der Oppe» har akkurat den oppløftende energien vi trenger i spillelistene våre nå, og ingen må være i tvil om at den kommer til å smelle hardt når Erlend Ropstad & De Rotløse igjen får lov til å fylle konsertlokaler og festivalsletter igjen!

Les intervju med Erlend Ropstad