Foto: Carl Eek Torgersen

Sesong 2 av den kritikerroste tv-serien «EXIT» er ute, og det med et soundtrack bestående av navn som Steve Wynn, Nick Cave & The Bad Seeds og Luke Elliot.

LES OGSÅ: Luke Elliot debuterer ny singel i tv-serien «EXIT».

Den som har laget hovedparten av musikken i serien er imidlertid Tim Scott McConnell, som også er kjent under navnet Ledfoot. Han spiller også en viktig birolle i serien som torpedo. Alle EXIT-låtene ble sluppet på strømmetjenester denne uken, deriblant The Man I Am.All musikken fra sesong 2 av "EXIT" er nå samlet i en egen spilleliste på Spotify. Sjekk den ut her:I dag slipper 62-åringen også sitt femte album, som har fått tittelen Black Valley. EXIT-låtene er imidlertid ikke med på dette albumet.

På sitt femte album, Black Valley, inviterer Ledfoot oss inn i et litt annerledes musikalsk landskap. Signatur-soundet er fremdeles intakt, men på det nye albumet videreutvikler han sjangeren Gothic Blues, som han har etablert seg innen, og beveger seg over i en klassisk singer/songwriter-tradisjon med tekster og et lydbilde som ofte omtales som murder ballads.

Ledfoot har igjen spent sin 12-strengs gitar med solide strenger, som spilles med bronse-slide og pedal steel-picks. I kombinasjon med tramping på en såkalt Stomp box, skapes Ledfoots unike lydbilde. Tekstene er denne gang muntre, positive og livsbejaende – neida. Det er selvsagt fremdeles snakk om glimrende tekster fra den mørkere siden av sjelslivet.

Tim Scott McConnell var tidligere en del av bandet The Havalinas, som blir omtalt som et «gypsy-folk-rock-band» fra California. På 90-tallet flyttet han til Norge, og siden 2007 har han virket under artistnavnet Ledfoot.

I fjor høst ga han ut musikk sammen med Ronni Le Tekrø. Musikkvideoen til låten Shut Up kan du se HER.

Lytt til hele albumet Black Valley nedenfor.