Foto: Tonje Thilesen

I dag, annonserer duoen debutalbumet - Doomin’ Sun som ventes 28.mai på Lucky Number – sammen med flunka nye Stay in the Car med tilhørende video regissert og klippet av Haoyan of America.

Kempner forklarer,

- Jeg skrev teksten til ‘Stay In the Car’ tilbake i desember 2019 da jeg var i Florida for min partners kjønnsoperasjon. Jeg hadde stukket ut en ettermiddag for å kjøpe lunsj til oss, like etter operasjonen og mens han jobbet for å komme til hektene. Da jeg samlet sammen tingene mine på parkeingsplassen, stoppet en stor bil ved siden av meg, og en helt utrolig vakker kvinne kom ut. Hun var kledd i rødt, men glitrende smykker og hadde den villeste manken jeg noensinne hadde sett. Hun ropte til mannen bak rattet og spurte hva hun skulle handle, og jeg ønsket at jeg var han mannen. Jeg ville være en deI av livet hennes, hennes beste venn, sjåfør, hva enn hun måtte ønske at jeg var for henne. Jeg var helt trollbundet.Duterte fortsetter,

- Vi ville at denne låten skulle være en visceral lytteropplevelse, inspirert av The Pixies og The Breeders. Når det gjelder videoen, jobbet vi i to dager med Haoyan of America i Poughkeepsie i ekstremt kaldt vær. Alle tre samarbeidet rundt idéen om at vennskapet vårt måtte portretteres på en gøy og stilig måte. Haoyan fanget den energien gjennom hans egne unike og kreative linse, gjennom en haug av leketøy og rekvisitter fra 80/90/20-tallet, CGI og alt som hadde bil som tema.

Kempner og Duterte slo sammen sine individuelle låtskrivertalenter, og produserte en samling låter som lett glir mellom stemninger og fremhever deres lyriske egenskaper. Samtidig som albumet inneholder samarbeid med artister som Buck Meek (Big Thief) og James Krivchenia, i tillegg til Dutertes partner Annie Truscott fra Chastity Belt, ble platen i stor grad laget av to musikere i isolasjon.