Med låter som Dancing in the Backyard, Come Back to Me, (In That) Premature Way, She Gave Me Away og Supergirl, var Minor Majority med på å definere det første musikalske tiåret i det nye millenniet her i Norge. Eller som vokalist Pål Angelskår sier det: "Vi er et ganske stillferdig rockeband som var så heldige å treffe den musikalske tidsånden på begynnelsen av 2000-tallet."

Nå er de tilbake med ny musikk. Singelen It Doesn’t Matter, It’s Ok kom ut for få dager siden og i mai slippes også den nye fullengderen The Universe Would Have to Adjust. Albumet består av ni nye låter – fra de hektende, velformulerte poplåtene bandet har blitt så kjent for, via alternative country / americana-landskapet – til saktegående, storslått rock i samme landskap som Spain og Tindersticks på sitt mest melodiske. Slippet skal etter planen markeres med en lanseringsturné i Stavanger, Bergen, Oslo, Trondheim og Tønsberg.

Minor Majority debuterte i 2001 med albumet Walking From Nicole’s og har gitt ut syv kritikerroste album, som til sammen har solgt mer enn 200 000 fysiske eksemplarer. I 2006 vant de Spellemann i klassen «Beste popgruppe» for plata Reasons to Hang Around. Bandet har spilt over 600 konserter og turnert over hele Europa. I 2014 kunne de markere 10-årsjubileet for gjennombruddsplaten Up For You & I med en utsolgt konsert på Sentrum Scene i Oslo. Siden har de spilt på Rockefeller årlig, til utsolgte hus hver gang.

It Doesn't Matter, It's Ok er spilt inn i Nabolaget musikkstudio der den også er mikset, begge deler av Roar Nilsen. Låta er mastret i Propeller Mastering av Morgan Nicolaysen. Kristine Marie Aasvang fra The Secret Sound of Dreamwalkers bidrar også på vokal.