Foto: Arne Bru Haug

.
Siden Kaizers Orchestra la opp har frontfigur og vokalist Janove Ottesen bygd seg opp en solid solokarriere. Med to solo-EPer og to albumsuksesser med fullt band bak seg, er han nå klar med sin tredje fullengder. «Det Sorte Karneval» er ventet i høst, og i ag 9. april slipper han singelen «Blomster Frå Ei Grav».Hør «Blomster Frå Ei Grav» på Spotify

De to siste årene har Janove tilbrakt mye tid alene ved pianoet, både når det kommer til musikken han har gitt ut og på turné. Nå som «meteren» forhåpentligvis skrenkes inn om kort tid og med lysere tider i vente, kunne han ikke dy seg for å slå til med fullt band og allsangfaktor på den andre singelen fra hans kommende album.

- «Blomster Frå Ei Grav» er en skikkelig opp-tempo og festivalrock-med-band type låt. Det føles godt å endelig gi ut noe festlig og sprudlende med allsangfaktor!, sier Janove.

Med denne låta i ermet har han aldri vært mer klar for å innta landets konsertscener.

- Vokalen min på denne låta er sunget inn sammen med bandet, live og i ett take. På gamle måten, altså. Så om noen lurer på hvordan denne låten blir på festivaler i sommeren og klubbkonserter til høsten, så kan vi garantere at den blir nøyaktig slik som den høres ut på tape. Den eneste forskjellen må være at på konsertene kan publikum synge med av full hals, og på en god dag forhåpentligvis overdøve både meg og bandet! Velkommen! Vi får spille høyt!, avslutter Janove.

«Blomster Frå Ei Grav» er spilt inn sammen med Mattias Hellberg og Dag Sindre Vagle på gitarer, Børge Fjordheim på trommer, Gulleiv Wee på bass og Micke Lohse på tangenter. Låta slippes fredag 9. april på Soirée Records.

Janove bidrar også med ukas gjesteliste! Vi ba han sette sammen en spilleliste med valgfritt tema.

- Her er noen av mine alternativ rock favoritter som jeg både hører mye på selv og lett blir inspirert av når jeg komponerer. Litt forskjellig type låter, stiler, sound og uttrykk, men definitivt rock slik jeg mener god rock kan gjøres. Klassisk rock derimot, det er noe annet, forteller Janove om spillelista.