Daniel Kvammens forrige singel, me to er ein evighet med Gabrielle, har vært blant de mest spilte låtene på radio i Norge de siste månedene og er også listet på svensk P4. Nå gir han ut Tid forbi ti amor - fjerde singel ut fra hans kommende album Guta som gret.

Tid forbi ti amor ble skrevet på et par timer, i en session med Lasse Lokøy fra Sløtface. Det tok imidlertid nærmere to år å ferdigstille den. Andre bidragsytere på låten er både Orions Belte, Pom Poko, Odd Martin Skålnes (Sigrid, Aurora) og Preben S. Andersen (Hajk, Death By Unga Bunga).

- Det som er heilt sikkert er at det er noko av det mest ekte og feteste eg har laga noko gong. Ei låt om å ikkje elske. Det augeblikket ein veit at eit forhold er over, men endå er alt for sterkt knytta til det. Å ikke tørre å hoppe av raketten, sjølv når ein egentlig ikke vil væra med videre. Frykta for å sleppe taket. Tukla inn i ein musikalsk verden der eg drømte at eg var the Weeknd i ein midtsommernattsdrøm. Eit høgdepunkt i karriera, sier Daniel Kvammen om låten.

I februar og mars var Kvammen ute på en etterlengtet koronavennlig turné, med utsolgte konserter i både Trondheim, Bergen, Stavanger og Bø. Etter planen skal han også holde konserter i Kristiansand og Oslo 6. og 7. mai.