Dunderbeist slipper sitt nye album «URO» i morgen. Dette er bandets første siden EP’en Tvilja fra 2017.

Uro skulle vært ute i over et år allerede om ikke verden hadde fått virus. Men nå er den endelig her. Plata ble innspilt på Skåtøy utenfor Kragerø høsten 2019 etter et ønske om å komme seg vekk fra vante metoder og innspillingsrom og ikke minst finne en form for ro under arbeidsprosessen. Furu, gran og Hedmark ble bytta ut med havgløtt, svaberg og brygge på ei øy med ferjeforbindelse og få naboer godt utenfor turistsesongen. Isolasjon var ønsket og isolasjon ble det. Lite visste de at de skulle inn i ei ny periode med noe av det samme bare måneder etter. URO ble ei samling låter som tematisk sett tar for seg konstruerte tilstander og ord som beskriver menneskelige dårlige kvaliteter og vindskeive sinnsstemninger.

- Å svike noen, snakker til det dårlige i mennesket. Det som skiller de gode valg fra vond samvittighet. Å ikke klare å innfri løfter ved å tilrettelegge for en forventning om et positivt utfall. Du har overgitt deg til en tilstand og en situasjon avhengig av noen andres løfte. Når det blir brutt står du der med et hull i logikken. Vondt er det uansett. Å kjenne på den gnagende samvittigheten ved å ha knust hele utgangspunktet for forståelsen av en situasjon og snudd den på hodet ved å rive ut tilliten av ligninga. Det nære sviket smerter mest.Dunderbeist har en sterk lokal forankring i Hamar og Hedmark. Tekstene synges på dialekt og bandet bruker lokale språklige særegenheter for å spissformulere det de mener er et underliggende fandenivoldsk særtrekk for det skogstunge fylket.

Dunderbeist har etter oppstarten i ruinene av band som Stonegard og Krace gått fra å være et åtte manns orkester med ei busslast med sceneelementer, sminke, kostymer og stram koreografi til å bli et rendyrket hard-rock band.