Foto: Coco Capitán

Okay Kaya vant i dag spellemann i kategorien indie/ alternative for albumet 'Watch This Liquid Pour Itself'.

De andre nominerte i denne kategorien var Nils Bech, Das Body og Siv Jakobsen. Prisen ble delt ut på NRK P2 i ettermiddag. Programleder Mona B. Riise overrasket Kaya på direkten med nyheten.

To andre priser ble også delt ut i dag:

Barnemusikk: Sarah Camille - Spor av dråper og røde nebb

RnB / Soul: Ivan Ave - Double Goodbyes

Okay Kaya, eller Kaya Wilkins som hun egentlig heter, ble født i New Jersey i USA, men vokste opp på Nesoddtangen utenfor Oslo. Hun har laget musikk siden tenårene, og i januar slapp hun sitt andre soloalbum. Albumet «Watch This Liquid Pour Itself» ble gitt ut av det kredible plateselskapet Jagjaguwar som også distribuerer musikken til legendariske Bon Iver, Dinosaur jr., Sharon Van Etten og Black Mountain. Kaya produserer melankolsk pop med et mykt hint av indie. Hun produserer sangene sine på egenhånd. Albumets gjennomgående tema er vann, ikke som et bilde på fornyelse og renselse, men som Kaya selv beskriver det det er mer som galle, det er det som kommer ut av renselsen. Albumet er fylt med tekstlige bilder av en som svømmer gjennom ulykke og angst - ikke for å rense seg selv, men som et verktøy for å forstå seg selv.

Kaya står i sentrum av den kunstneriske prosessen og har spilt inn det meste av albumet selv, i samarbeid med produsentene Jacob Portrait (UMO, Whitney, (Sandy) Alex G) og John Carroll Kirby (Solange, Kali Uchis). Begge musikkvideoene fra det nye albumet er coregissert av Kaya og Adinah Dancyger, og ble spilt inn i Tyskland, Japan, Norge og New York.

Prisutdelingen vil også bli vist i TV-sendingen på NRK1 fredag 16. april fra kl. 19.55.