Foto: Thomas Klementsson

I går ble det klart at Ane Brun er nominert i hele fire kategorier på den svenske Grammis-gallaen, deriblant i kategorien Årets album. Det er like mange nominasjoner som Yasin, Victor Leksell og Ana Diaz.

Ane Brun slapp to studioalbum i 2020. "After the Great Storm", som nå er nominert i kategoriene Årets album og Årets alternative pop, og "How Beauty Holds the Hand of Sorrow", som kan vinne prisen for Årets vise/singer-songwriter. Brun kan dessuten hente hjem den gjeve prisen i kategorien Årets komponist.

Musikknyheter.no kåret «After the Great Storm» til en av årets beste album i 2020. Les vår anmeldelse

«Jeg er så utrolig stolt og lykkelig over mine fire Grammis-nominasjoner! Jeg og teamet mitt la ned utrolig mye kjærlighet og arbeid i disse to skivene, og at begge albumene er nominert, er jo helt fantastisk!

Av alle nominasjonene er det nok komponist-kategorien som varmer hjertet mitt mest. Jeg deler selvsagt æren med mine to medprodusenter Martin Hederos og Anton Sundell og alle musikerne som har levert magi på albumene.

Jeg er også veldig stolt av mitt eget plateselskap, Balloon Ranger Recordings, som har sluppet disse to albumene over hele verden i 2020», sier Ane Brun.

Den 38. versjonen av Svenske Grammis finner sted på Sødra Teatern i Stockholm torsdag 3. juni 2021.

I kveld deles Spellemannprisen ut på NRK, men her har juryen utrolig nok ikke gitt Ane Brun en eneste nominasjon.