Selv om det er mer eller mindre helt umulig å komme seg fra Norge til USA for å spille konserter om dagen, så klarte likevel fire artister fra Nord-Norge å sette seg på det virtuelle flyet til Austin, Texas og bransjefestivalen SXSW tidligere i år.

Artistene I See Rivers, Heave Blood & Die, Ozas og Oter fikk alle muligheten til å vise seg frem på SXSW (som av naturlige årsaker gikk av stabelen i en digital utgave i år) gjennom en helt spesiell konsertvideo i regi av Northern Expo.Videoen tar seeren med på en unik reise gjennom Tromsø, og byr på blant annet spekakutulære bilder og konserter fra et fjellplatå over byen, en taxi og en gondolheis. Det hele regissert av filmskaper Carl Christian Lein Størmer.

- Responsen fra stort sett alle verdenshjørner har vært helt overveldende etter at vi viste frem artistene og Tromsø på SXSW i år, sier Fredrik Forssman i Northern Expo. Vi tror mange blir nysgjerrige både på den store bredden i sjangre som vi presenterer og den lille kulturutposten Tromsø. Vi gleder oss allerede til neste stunt, avslutter han.


www.northernexpo.no