Foto: Lasse Thomassen

Hvordan best beskrive det hektiske og fengslende musikalske lappeteppet som er Fangst? Med unge medlemmer fra allerede legendariske band som Death By Unga Bunga, Honningbarna og Hvitmalt gjerde, samt en jazzflyktning fra Manhattan, utstråler de destruktiv sjarm, bøtter med bergensk nonchalanse og en «take no prisoners»-holdning.

Har du dannet deg et bilde av hva dette er? Vi overlater resten til bandet.

Hvorfor starte Fangst?

– Verden (les: Norge) trenger Fangst.
Vi ser på det som en ren nødvendighet, som et mandat gitt fra Kongen sjøl. Det var ingen vei utenom og nå må vi bare fortsette.

Hva er planen?

– Vi vil opp og fram. Vi vil bo på hotell.
Vi vil formidle følelser med appellerende musikk (les: ikke appellere til følelser gjennom musikk.) Vi vil være en skapende kraft som går ut av kontroll, men som treffer midt i blinken.

Inspirasjonskilder

­– Sviatoslav Richter som spiller Prokofievs 8. sonate, vintoddy på operataket, pocket-romaner, Muhammad Ali, Stax i Njård-hallen i 1967, folk som utnytter sitt potensiale til felles glede, wienerpølse på Alexander Kiellands plass, panteautomaten på Coop, stjernene over Golsfjellet, og ting som bekrefter at hjertet fortsatt banker.

Uansett om du er i markedet for gripende norskpråklig lyrikk eller svært rockete rock – eller kanskje til og med begge deler(!) – får du ønsket ditt oppfylt. Fangst sitt uttrykk er et resultat av de ulike musikalske bakgrunnene til bandmedlemmene, og resultatet er vakker rock på norsk – sporadisk farlig og tidvis søt.

Første låt fra denne joviale gjengen er altså «Hunder Netter».

- Låta fanger det diffuse i tilværelsen, døgnet i fri flyt. En nerve og energi som reflekteres i musikkens momentum. Sekvensen kulminerer i en nedtelling - etterpåklokskapens gjengangere er fremdeles i omløp, sier bandet til Musikknyheter.noFangst som som består av Stian Gulbrandsen, Lars Anfrido Emmelthun, Dag Markhus og Johannes Fjeldstad står også for ukas gjesteliste.

Her er spillelisten «Norsk på Norsk»: