Foto: Jenny F. Lunde

Veps består av Laura (gitar), June (bass), Maja (trommer) og Helena (keys), fire 17 år gamle jenter fra Oslo som har kjent hverandre siden barneskolen. Jentene startet å spille sammen på ungdomsskolen, da de var 14 år gamle.

Bandnavnet deres dukket opp på en ganske så kosmisk og tilfeldig måte.

- En dag da vi var på øvingslokalet og diskuterte hva bandet skulle hete, kom det en stor veps flyvende inn gjennom vinduet. Vi bare så på hverandre og ropte «Veps» i kor. Etter det måtte Maja drepe vepsen sånn at vi kunne fortsette øvingen vår, sier jentene.

Selv om de fortsatt går på videregående skole, har de gitt ut to singler på eget label det siste året. Både «Do I Hear A Maybe?» og «Funny Things» utviser en låtskriverteft helt utenom det vanlige, og med sin sømløse miks av nittitalls indie-estetikk og klassiske pop-hooks har Veps allerede nå utviklet et helt eget sound.

De siste par årene har bandet spilt i skolegymsaler, på hjemmefester og til og med på åpningen av en offentlig strand. På denne måten har de bygget seg opp en sterk følgerskare blant jevngamle i Oslo.

Vinteren 2021 signerte bandet med amerikanske Kanine Records, og der skal de nå gi ut sin debut-EP «Open The Door». Først ut er singelen «Ecstasy» (23.04), som etterfølges av «Girl On TV» (14.05), før EPen kommer 11.06.

Veps er også booket til en rekke norske og internasjonale showcase-festivaler i løpet av 2021 og 2022 bl.a. by:Larm og Great Escape.

- Dette er en låt om en fyr som er redd for å binde seg. En fyr som heller vil kaste vekk tiden sin på å hooke opp med mange folk enn å utforske sine faktiske følelser med en spesiell person.

- Dobbeltheten i ordet «ecstasy» og alle konnotasjonene det har synes vi oppsummerte perfekt det vi prøver å si i sangen.

- Dette er en veldig morsom sang å spille. Den er ganske sassy og upbeat musikalsk, selv om teksten omhandler mer seriøse greier.