Foto: Jenny Brough

I dag returnerer det britiske rockebandet Frank Carter & The Rattlesnakes med en helt ny låt med tittelen ‘My Town’, featuring Joe Talbot fra Idles. Den heseblesende comebacklåten er et samlingsrop, en intensjonserklæring og den første nye musikken på over et år. Låten hadde premiere i går kveld som Annie Mac’s Hottest Record In The World.

Låten er produsert av gitarist Dean Richardson, for første gang i bandets historie, og resultatet er eksplosivt. ‘My Town’ solidifiserer duoen som et av de mest spennende partnerskapene i britisk rock, og Carter– siden tidligere dager i hardcore-punk-bandet Gallows og senere som Pure Love, som en vital stemme i den britiske musikken, når han slåss mot urettferdighet, patriarkatet, høyrevingpolikere og giftig maskulinitet.

La oss spole tilbake til februar 2020. Bandet hadde akkurat spilt sitt livs konsert på Alexandra Palace i London. Så trykket verden på pauseknappen. Først gikk de i studio for å fange den intensiteten man har som et av de beste live-bandene på kontinentet og med 2019-albumet End Of Suffering med seg i bagasjen. Men i løpet av året med all usikkerheten, hvor de prøvde å finne tid og rom til å skrive sammen når de kunne, endte Frank Carter og Dean Richardson opp med noe mye sintere, hvor de kanaliserte all sin frustrasjon og byens styggedom til ny musikk.

‘My Town’ er en knyttneve av en metafor for “vår kollektive mentale helse som faller fra hverandre,” sier Carter. Det er et metaforisk blikk på den kollektive mentale helsen til en nasjon etter en haug av lockdowns. Den forestiller seg hver person som en by og dens innbyggere, hvor byen representerer den mentale stabiliteten og trivselen til den personen. Frank forteller:

“Det er enkelt å overse ting når det er noen andres problem, men vi er alle ansvarlige for å holde gatene rene, passe på våre naboer og opptre med godhet og respekt når vi går gjennom livet. Vi kan se inn i denne byen og se den grådige magen, dritten, forakten og understrømmene av hat og fortvilelse. Vii blir påminnet om at min by er helt lik din, og ingen bryr seg, og dersom vi ikke begynner å passe på oss selv snart, kommer vi alle til å være i store problemer.”.

Låten har også med ingen ringere enn Joe Talbot fra Idles. Carter forteller at han så Talbots band opptre, og klarte ikke å slutte å gråte. “de hadde en enorm effekt på meg”. Siden da har de to blitt gode venner. Carter inviterte Talbot til å være gjest på innspillingen, og resultatet er altså denne låta.