Foto: Cecilie Andrea Torp

Det er vanskelig å sette de unge gutta i black midi i bås, men det er ingen tvil om at de virkelig leverer – ikke minst live. Sist britene gjestet Norge var på Øyafestivalen i 2019 og anmelderne var i ekstase. I slutten av mai slipper de det etterlengta andrealbumet «Cavalcade», og 3. desember inntar de John Dee.

black midi består av vokalist og gitarist Geordie Greep, bassist Cameron Picton, gitarist Matt Kelvin og trommisen Morgan Simpson. De var en stor snakkis i Londons klubbmiljø allerede før de hadde gitt ut noe som helst, og fikk massiv oppmerksomhet meddebuten «Schlagenheim» i 2019. Nå er de endelig klare med album nummer to, og det er derfor bare til å telle ned til både album og liveopplevelse.

«Det er utrolig forfriskende å se disse ungguttene gyve løs på materialet som om det sto om livet. Hovedvokalist Geordie Greep messer og synger, noen ganger er det så mange ord og stavelser involvert at det høres ut som det rene babbel, men det er visst ikke det (...) Resultatet er enda mer herlig støy.» (Musikknyheter etter Øyafestivalen 2019) Les hele anmeldelsen vår her



John Dee | Fredag 3. desember. Billetter i salg tirsdag 4. mai kl. 11.00.