Foto: Helge Brekke, Øyafestivalen

Flere norske festivaler i mai, juni og juli har allerede avlyst årets festivaler. Øyafestivalen arrangeres i august og har lengste håpet å arrangere festival i 2021. Artistslippene har latt vente på seg denne våren og tiden er i ferd mer å renne ut for årets festivalhøydepunkt i Oslo.

I dag kom det en oppdatering fra festivalen i Tøyenparken:

Det er ingen hemmelighet at sannsynligheten for en normal festivalsommer er liten. Øyafestivalen har innsett dette i økende grad utover våren. Vi var opprinnelig avhengige av grønt lys fra myndighetene seinest 1. mai, men har fått vite at mer informasjon drøyer til midten av måneden. Jo lenger tid som går før man får rammer for planleggingen, jo vanskeligere blir det å lage en skikkelig og smittesikker festival i storformat. Det er lite som tyder på at rammene for publikum blir åpne nok til at vi klarer å lage den publikumsopplevelsen Øyafestivalen skal stå for, og tiden er i ferd med å renne fra oss. Øyafestivalen velger likevel å holde muligheten åpen fram til vi har hørt kulturministerens avklaringer om utendørsarrangementer. Vi takker for all tålmodighet og forståelse vi har møtt fra publikum de siste månedene.

Øyafestivalen har refusjonsgaranti. Om vi blir nødt til å avlyse festivalen i løpet av mai, vil vi kontakte billettkjøpere for å tilby refusjon eller overføring til 2022.

Blir det ikke Øyafestival i 2021, håper vi å kunne arrangere noe annet innen de rammene myndighetene gir. Type arrangement og størrelse kommer vi tilbake til etter at de nødvendige avklaringene har kommet.