Duoen Hederos & Hellberg har vært adskilt av grensen mellom Norge og Sverige siden pandemien kom. I går fikk de endelig spilt låter fra sitt nye album sammen - på hver sin side av grensen.

Se hele konserten på Svinesundsbrua her.

Det er ikke første gang vi ser bilder av familie og venner på hver sin side av grensene, splittet av pandemien. For de nære vennene og musikalske samarbeidspartnerne over flere tiår, Martin Hederos og Mattias Hellberg, har koronapandemien ikke bare gått hardt utover sosial kontakt, men også deres levebrød og kunstneriske utfoldelse.

I vinter slapp duoen oppfølgeren til kritikerroste Together in the Darkness fra 2001. De planlagte konsertene rundt slipp av det nye albumet Tilsammans mot ljuset har av naturlige årsaker blitt utsatt på ubestemt tid, i helga fikk likevel duoen i en midlertidig gjenforening på Svinesundsbrua spilt låtene fra sitt nye album live, i regi av Gøteborgs-posten.

- Det er mange følelser på samme tid i dette, jeg og Mattias har ikke sett hverandre siden august, vi har aldri spilt de ny låtene live og vi har aldri spilt på en bro, sier pianist Martin Hederos.

- Jeg fikk det klart for meg først i går hvordan denne brua ser ut og med en gryende broskrekk så blir dette eventyret mildt sagt svimlende på mange plan, fortalte Mattias Hellberg før konserten.

Mattias Hellberg som tidligere har spilt med bl.a. Håkan Hellström, The Hellacopters og The Soundtrack of Our Lives bor i Oslo. I Norge har han blant annet spilt i bandene til Erlend Ropstad og Janove Ottesen.