Foto: Helge Brekke, Øyafestivalen

Øyafestivalen melder i dag at de er nødt til å avlyse årets festival i Tøyenparken:

Vi vet at dere har gledet dere til Øya 2021. Det har vi også. Derfor er det tungt å måtte fortelle at vi nå har tatt avgjørelsen om å ikke arrangere festival i år. Vi har de siste månedene holdt fast i håpet om at det ville bli mulig å gjennomføre, men ser at det ikke går.

«Det føles som et lite mareritt å måtte avlyse Øyafestivalen for andre år på rad. Vårt største ønske det siste året har vært å få samle artister, publikum, festivalarbeidere, frivillige og samarbeidspartnere til en unik festivalopplevelse i Tøyenparken, men det blir ikke mulig med de rammene som myndighetene la fram denne uka. Det er knyttet for mye usikkerhet til rammene som foreligger, og selv ikke «best case scenario» med 5.000 mennesker er forenelig med den publikumsopplevelsen Øyafestivalen skal stå for. Vi har dermed ikke noe annet valg enn å innse at det heller ikke blir Øya i 2021. Selv om vi er lei oss er det en lettelse å kunne komme med en avklaring til alle som har ventet på det. Nå er det bare til å brette opp ermene og starte på nytt, igjen. Vi er allerede i gang med planleggingen av 2022 og lover dere tidenes festivalcomeback i Tøyenparken 10. - 13. august 2022, sier Tonje Kaada, daglig leder.

Nå setter vi inn alt fokus og alle krefter på 2022-utgaven – målet er å gi dere den aller beste versjonen av Øyafestivalen noensinne. Billettsalget starter 18. mai, og de første artistslippene er rett rundt hjørnet. Ettersom mange velger å overføre billettene sine, vil det være langt færre billetter tilgjengelig enn normalt. Her er det altså ingen grunn til å nøle om man lengter etter sterke Øya-opplevelser i 2022!

Vi vil benytte anledningen til å takke billettkjøpere og fans for tålmodigheten. Deres støtte betyr utrolig mye. I tillegg er det mange som bør takkes for sin samarbeidsvilje og forståelse, deriblant partnere, leverandører, artister, innleide arbeidere, bookingagenter, Oslos helårsarrangører, restauranter og kulturaktører. Vi skylder dere alle tidenes Øyafestival i 2022.

OM BILLETTER OG ØYA 2022

Alle som har kjøpt billetter til Øyafestivalen 2020 og 2021 vil få mulighet til å få refundert disse, eller å overføre billettene til Øyafestivalen 2022. Ved å overføre til neste år hjelper du Øyafestivalen til å komme enda sterkere tilbake i 2022. Billettsalget til Øyafestivalen 2022 starter 18. mai kl 09.00.

Vi kommer tilbake til detaljene om refusjon og overføring innen utgangen av uke 20. Informasjon vil bli publisert på oyafestivalen.no og sendes ut på e-post til billettkjøpere.

Vi gleder oss enormt til å se alle sammen i grønne omgivelser med store mengder god musikk 9. – 13. august 2022. Den første dagen er Klubbdagen, med konserter på Oslos beste helårsscener. Portene i Tøyenparken åpner onsdag 10. august.

I mellomtiden

– ta godt vare på hverandre, vask hendene og hold dere trygge.