Foto: Svein Finneide


De fleste mødre fortjener en hyllest for sin utrettelige innsats i livene til sine håpefulle. Heroine er Trine Reins hyllest til sin egen mor, og slippes i anledning av hennes 77-årsdag denne helgen.
Med innslag av latinske rytmer og en tekst som forteller om forholdet mellom mor og datter gjennom oppveksten, håper Trine Rein å glede sin egen mor såvel som andre hardtarbeidende, enslige mødre rundt i verden.

- Da vi skrev denne låten ønsket jeg å formidle den sterke anerkjennelsen, takknemligheten og kjærligheten som jeg har for mamma. Jeg er så heldig å ha moren min, og jeg vet hvordan hun har stått på som en heltinne gjennom hele livet for å legge alt til rette for søsteren min og meg. Det er en stor bragd, og hun fortjener virkelig en skikkelig hyllest, sier Trine Rein.
- Jeg håper Heroine vil treffe flere mødre der ute som alene har forsørget barna sine, og hjulpet dem inn i verden fra å være barn til å kunne stå på egne ben som voksne, legger hun til.

I mars i fjor, akkurat idet covid-19 traff oss for fullt, var Trine Rein i Nashville, USA for å spille inn ny musikk. ‘Heroine’ er den syvende, og foreløpig siste låten fra hennes «Nashville Sessions 2020», og vil være en del av det kommende albumet hennes som slippes i 2022.Med mer enn 25 år bak seg som internasjonal artist regnes Trine Rein som en av Norges mest erfarne scenekunstnere, både som sanger og låtskriver. Hun ble født i USA, kom til Norge som ettåring, og har alltid vernet om de amerikanske røttene sine. Popmusikken hun lager bærer tydelig preg av å være inspirert av både amerikansk soul, funk, R&B og country. I 1993 ga Rein ut debutalbumet Finders Keepers med superhiten Just Missed the Train, og mottok Spellemannprisen for «Årets Nykommer». Albumet tronet førsteplassen på norske hitlister i hele fem uker i strekk, og åpnet også markeder i Asia, spesielt Japan hvor Just Missed the Train toppet 16 lister samtidig over flere uker. Året etter var hun nominert til prisen for “Årets artist”. Hennes andre album Beneath My Skin klatret også til topps på norske hitlister, og sørget for å åpne nye territorier for henne som artist, blant annet i Danmark hvor hun gjennomførte flere turnéer.

Gjennom årenes løp har hun lagt utallige forestillinger, turneer og konserter bak seg. Hun har gjestet de aller fleste norske musikkprogram, og gjorde blant annet en uforglemmelig innsats som finalist i «Stjernekamp» i 2015. I januar 2019 var hun med i TV2-suksessen «Hver Gang Vi Møtes» hvor hun både hyllet og ble hyllet av andre norske artister. Gjennom hele karrieren har hun samarbeidet med produsenter som Ole Evenrud, Tony Carey og Louise Goffin. Til sammen har hun åtte album, et best of-album samt mange enkeltstående singelutgivelser bak seg, og har solgt over 1 million album på verdensbasis. Nå er det niende studioalbumet på vei.