Elliot har gjort seg bemerket både i- og utenfor Norge etter slippet av dubutalbumet i 2016. Spesielt i konsertsammenheng er han kjent for å bergta publikum med solide låter og en cinematisk musikalitet som er både elegant og direkte. Nå har han laget en studioversjon av en sterk låt, som har vært med ham i live gjennom mange år.

«Da jeg bodde i New Haven, Connecticut, pleide jeg å ha Warren Zevons album Sentimental Hygiene på repeat i bilen, og måtte alltid høre "Boom Boom Mancini” to ganger. Det er en kraft i den låta som gjorde meg nysgjerrig. En aggressivitet i Warrens stemme som fikk meg til å grave mer i historien bak teksten og alle dem som var involvert i den», forteller Elliot.

HØR OGSÅ: Luke gjestet vår podkast Fotnote og temaet var nettopp Warren Zevon. Hør episoden her!

Sangen, som opprinnelig ble sluppet i 1987, forteller historien om boksekampen mellom verdensmester Ray «"Boom Boom» Mancini og Duk-koo Kim i 1982. Dommeren stoppet ikke kampen da Mancini hamret løs på Kim, som kollapset i koma etter et par minutter. Han døde neste dag. Både dommeren og Kims mor tok sine egne liv i årene etter.

Låten er spilt inn i Norge, og co-produsert av multiinstrumentalist Freddy Holm. Israel-fødte Keren Ann bidrar med bakgrunnsvokal direkte fra Paris. Sangen ble mikset i Sverige av Lasse Mårten som er kjent for sitt arbeid med storheter som Primal Scream, Franz Ferdinand, Lykke Li og Neko Case.

«Jeg har spilt denne låten på konsertene mine i et par år nå, og har ofte blitt spurt om å spille den inn.

Mens jeg jobbet med nytt materiale og var på leting etter samarbeidspartnere, ble jeg introdusert for Keren Ann. Jeg kjente til musikken hennes, og da vi begynte å drodle litt på ideer sammen, følte jeg meg overbevist om at hun kunne bringe en ny dimensjon til denne låten.

Det er en kontrast mellom den angeliske stemmen og Zevons ord, som virkelig appellerer til meg. Harmoniene forsterker den tragiske historien om ‘Boom Boom’ Mancini and Duk-koo Kim», avslutter han.Singelslippet etterfølges av en ny versjon av låten 28. mai, kalt Dream Version, der omslaget er signert den Amerikanske låtskriveren Tom Russell.

Elliots musikk er kjent for sin emosjonelle kraft, sine poetiske tekster og storslagene historieformidling. Han har sluppet to kritikerroste album «Dressed For The Occation» i 2016 og «The Big Wind» i 2020, i tillegg til en rekke singler og samarbeid med blant annet Sivert Høyem.

Elliot har spilt for utsolgte hus rundt om i verden, og har spesielt blitt lagt merke til i Norge, der han også har vært bosatt de siste årene. Nylig dukket han sågar opp i en scene i NRK-suksessen Exit, der han fremførte singelen «All On Board» i en uforglemmelig scene.