Foto: Therese Wangberg

Det er med stor begeistring vi kan fortelle at Nick Cave & The Bad Seeds avslutter i Amfiet torsdag 11. august. I løpet av Øya-historien har mange levende legender og festivalledelsens absolutte favoritter stått på våre scener, og med dette kan vi krysse av nok et navn på toppen av ønskelista. Vi gleder oss stort til en stemningsfull konsert med parken som perfekt ramme. Dette blir første gang man kan oppleve Nick Cave & The Bad Seeds i Oslo på fem år, og deres eneste norgeskonsert i 2022, melder Øya i dag.

Billettsalget til Øya 2022 startet i dag tidlig. Programmet vil være en kombinasjon av artister som skulle ha spilt i Tøyenparken i 2020 eller 2021 og noen helt nye navn. Ettersom mange vil velge å overføre billettene sine, vil det være et langt lavere antall i salg enn normalt.

NICK CAVE & THE BAD SEEDS (AU)

Nick Cave & The Bad Seeds vokste ut av det urolige australske bandet The Birthday Party i 1983. Året etter kom albumet From Her To Eternity. Siden har de veksla mellom sorgtunge ballader, hektiske rockelåter, mørke viser og mystisk post-punk. Selv om The Bad Seeds har opplevd en del utskiftinger, består dagens utgave av musikere som har vært med i mange år. Nick Cave og tre av de andre gjestet Øyafestivalen i 2008, men da som sideprosjektet Grinderman.

Gjennom bandets første tiår hadde Nick Cave og medmusikerne minst en fot i undergrunnen. På midten av 90-tallet nådde han ut til et enda bredere publikum med skivene Let Love In, Murder Ballads og The Boatman’s Call. Siden den gang har han sammen med Bad Seeds spilt på de aller største scenene. Dette er en gjeng som virkelig eldes med stil. Selv som etablert band har de den samme evnen til å levere intense konsertopplevelser.

Foreløpig siste studioalbum Ghosteen kom i 2019. Om det skreiv Rolling Stone: - Ghosteen is a masterpiece of melancholy. You mourn right along with him and hope he finds solace.

Les vår anmeldelse av Ghosteen: Storslagent om sorg og håp fra mester Cave

Det er bare å starte på ønskelista med låter man håper å høre i Tøyenparken, vi er sikre på at vi får servert ulike sider av Caves fantastiske låtskriving. Selv i perioder uten The Bad Seeds holder Cave seg i aktivitet som forfatter, komponist til film og teater eller soloartist alene med piano. I 2020 ga han ut liveplata og konsertfilmen Idiot Prayer, hvor han spiller alene i Alexandra Palace. Tidligere i år ga han ut albumet CARNAGE, et samarbeid med Bad Seeds-medlem Warren Ellis.

Dagsavisen ga full pott etter en konsert i Spektrum for noen år siden, og mente publikum hadde fått være med på noe helt spesielt: - Noen av dem fikk sikkert sin livs konsertopplevelse. Og alle fikk vi en opplevelse av å ha sett noe unikt utfolde seg på en norsk scene, en dreven kunstner og et rockeikon som uten omsvøp bestemte seg for å overskygge alt og alle gjennom rett og slett gi av seg selv.