I løpet av det siste året har bandet Beautiful Beautiful spilt inn sin debut-EP Cherry Days & Neon Nights.
EP’en har planlagt utgivelse i slutten av august, men allerede i dag slippes debutsingelen. Låten har fått tittelen Sundress.

- Sundress ble påbegynt allerede i starten av 2019 før bandet ble startet. Jeg hadde i noen år skrevet låter som ikke helt passet inn i mitt andre band, Fixation. Selv om Sundress ikke var den første låten jeg skrev i den retningen, så var det den som fikk meg til å tenke seriøst på å starte et helt nytt band, forteller vokalist Jonas Wesetrud Hansen til Musikknyheter.no.

De andre bandmedlemmene er Øyvind Glåmen (Gitar), Øyvind Lunde (Bass) og Peder Rishaug (Trommer).

Gutta møttes da alle begynte på bachelor i populærmusikk ved Westerdals i 2018.
- I september 2019 gikk vi sammen om å starte Beautiful Beautiful. Etter det tok det ikke lang tid før vi dro i studio med hele EP’en. Vi har spilt inn og produsert alt selv på Westerdals og i hjemmestudioer sammen med vår gode venn Lukas Haugberg. I tillegg har vi fått hjelp fra noen flere utrolig dyktige venner. Med mye prøving og feiling endte vi opp med en EP vi ikke kan vente med å dele og Sundress ble det naturlige valget som debutsingel. Vi var også så heldige å få med oss legendariske Arve Furset på miks og den fantastiske Morgan Nicolaysen på master, som gjorde at EP’en ble hevet til et helt nytt nivå.

Debut-EP’en som slippes i august heter Cherry Days & Neon Nights og handler om alle de fantastiske opplevelsene man har når man er ung, forklarer Jonas.
- Den handler om å leve livet mens man kan og se det vakre i alle opplevelser man møter, uansett om de er gode eller dårlige.
- Det er litt klisjé, men vi håper jo, med EP’en, å spre glede og kjærlighet. For oss er dette feelgood-musikk som sklir rett inn på sommerfestival, strandfest og på roadtrip med gode venner. Vi føler at spesielt i denne tiden er det viktig å glede seg over de små tingene som gjør livet spesielt. Vi håper musikken kan treffe folk på hele følelsesregisteret. 

Jonas er selv veldig inspirert av 70- og 80-tallet både når det gjelder musikk, tv og estetikk. Han har derfor skrevet tekstene fra perspektivet til ungdommer på 70-tallet.
- Det er noe sjarmerende med de litt enkle, hverdagslige historiene, spesielt før teknologi var en så stor del av hverdagen. Jeg føler det er oftest slik at man ser det vakre i disse øyeblikkene først når man ser det i retrospekt.

Musikken deres har vært mest inspirert av band som The Killers og Kings Of Leon.
- Men jo mer vi har jobbet som et band, har musikken fått nye innflytelser. Vi har mye musikk vi hører på felles, men også ting vi er alene om å like. Alt det er med på å påvirke vår sound og låtskriving. Jeg synes også vi har en veldig god dynamikk i bandet når det gjelder låtskriving. Alle kommer med ideer og alle er med på skriveprosessen. Vi er flinke til å inspirere hverandre og har det veldig gøy med å skape musikken sammen.

- Og hva kan vi ellers vente oss fra dere fremover?

- Vi kommer til å slippe en ny singel hver måned frem til EP-slippet i august. Vi har også planlagt en del live-videoer i forskjellig format, så det blir spennende.
I tillegg har vi allerede begynt på skriveprosessen av vårt debutalbum, og har mesteparten av låtene der på plass. Vi ser for oss at vi mest sannsynlig kommer til å slippe det i løpet av 2022/2023.
Ellers håper vi, som alle andre, å få spilt masse live når det blir en mulighet. Vi er ihvertfall klare for å synge, svette og riste på hoftene sammen igjen!