Foto: Isak Jenssen


I mars ga Rikke Normann ut sitt femte album the art of letting go. En av låtene på dette albumet, Candy, blir i dag sluppet i en ny akustisk versjon.
I utgangspunktet er Candy en veldig glad låt som forteller, noe naivt, om hvor mye kvinnen i låten er villig til å gi for å kapre drømmekjæresten. I den nye pianobaserte versjonen får det sukkersøte temaet en litt annen betydning.
- Når man toner ned arrangementet i denne låta er narrativet plutselig litt mer innstendig og sårbart. Kvinnen i låta gikk fra å være glad og forelska, til å være dønn seriøs og nesten bedende. Forelskelsen er ikke lenger en solskinnshistorie, men nesten litt skummel. Hvor langt er hun faktisk villig til å gå for å få hen?, sier Rikke om låta.

Candy ble først utgitt på albumet the art of letting go tidligere i år, og både originalen og den akustiske versjonen slippes som dobbelsingel i dag. Sistnevnte har fått tittelhalen "On Ed Seiler Upright Piano" og er spilt inn på nettopp et slikt piano i skrivestua til Rikke på Rodeløkka i Oslo. Miks og master står samboer og lydtekniker Stian Sagholen for.

Publikum er forøvrig ikke ukjent med Rikke Normanns nedstrippede versjoner av egne låter - verken innspilt eller i live-format. I 2019 utga hun det akustiske albumet Home Alone med låter valgt av hennes egne lyttere. Albumet var inspirert av de nesten 100 konsertene hun hadde spilt i folks stuer det siste året - da fremførte hun nemlig repertoaret sitt med kun piano, trommemaskin og vokal. Og det er flere akustiske versjoner fra Rikke på vei.

Rikke Normann har nå fem varierte album bak seg. Hun har turnert Norge og Europa med blant andre Jarle Bernhoft, Sivert Høyem, Madcon, Marcus & Martinus og Amanda Tenfjord. I 2017 ble hun også håndplukket til å synge med John Legend på Nobels Fredspris-utdelingen. I 2019 og 2020 har hun spilt over 100 stue-, hage- og bakgårds-konserter helt alene, og fått et lojalt og lydhørt publikum.