Men tenk om vi hadde vært eldre og skjønt ka vi faktisk fann
Og ikkje vært så rastlaus, trudd at allting sto i brann
Men kjære, tenk om vi bare reiste og tok en sjanse til
Hadde vi vært de samme, eller har vi gått oss vill

Vi lar det gå handler om det man begynner med når man nærmer seg 40, nemlig å se tilbake over livet og hvordan, eller kanskje til og med hvorfor, man har kommet dit man er i dag. Marthe Valle synger om en slags uoppnåelig ungdommelig standard, hvor man hadde dårlig tid og dermed puttet alle følelser og energi inn i å gjøre mest mulig her og nå. I ettertid har man strebet etter at ting skulle bli som det var akkurat da, men det er egentlig ingenting som kunne måle seg med det. Man må bare la det gå.

Den Bergens-baserte artisten og låtskriveren har fortsatt med seg sine faste makkere Anders Bjelland og Jens Kristian Rimau på laget.

Marthe Valle kommer opprinnelig fra Harstad, og har så langt hatt en mangefasettert karriere, med utgivelser på både engelsk og norsk. Marthe er en samfunnsengasjert artist som ofte bruker musikken til å formidle sitt engasjement, både gjennom tekster og samarbeid med organisasjoner som Norsk Folkehjelp, Kirkens Bymisjon og Dråpen i Havet. Med debutalbumet Bag of Candy i 2005 vant hun sin første Spellemannpris, og fulgte opp med Forever Candid i 2008. Med Fant fram i 2014 gikk Valle over til å synge på dialekt. Både dette albumet og oppfølgeren Alt som ikkje kan sies i 2017 ga henne flere A-listede låter på NRK P1. I 2018 kom konseptalbumet RO/URO som opprinnelig ble skrevet og framført som bestillingsverk for Festspillene i Nord-Norge. 2020 bragte ny musikk i form av låtene Makta og kjærligheten og Pilar. Sistnevnte var første singel fra hennes kommende album som er ventet til høsten.